Vanaf 1 januari 2019 gaan tomatenkwekerijen De Kabel en Schenkeveld verder als één bedrijf. De beide partijen zien dit als logische stap, na jarenlange intensieve samenwerking. De bedrijven melden dat zij eenzelfde marktvisie, bedrijfsbenadering en ambitie hebben, en daarom de krachten bundelen onder de naam Schenkeveld.

Met de fusie anticiperen de ondernemers, Joost Barendse, Richard Schenkeveld en Richard Hartensveld, op de continu veranderende marktomstandigheden. “Vernieuwing en verdere professionalisering zijn een must om een aantrekkelijke partij te zijn en te blijven voor klanten, medewerkers en toeleveranciers. Hier kunnen we samen een nog betere invulling aan geven”, melden zij in een verklaring op hun website.

Al bijna 60 hectare

Kwekerij De Kabel, eigendom van Joost Barendse en Richard Hartensveld, teelt nu op twee locaties in De Lier trostomaten op een areaal van in totaal 18 hectare. Richard Schenkelveld teelt met zijn team op drie locaties van in totaal 30 hectare in De Lier, Den Hoorn en Schipluiden middelgrove en grove trostomaten. Begin 2018 heeft Schenkelveld nabij Schiphol de eerste fase van 11 hectare van een nieuwe kwekerij in gebruik genomen, waar hij eveneens trostomaten teelt.

Project Schenkeveld Schiphol

De drie ondernemers hebben, zo zeggen ze, een gezamenlijke passie voor perfectie, en bovendien de positieve instelling en de drive om elke dag weer een beetje beter te willen zijn dan de dag ervoor. Die instelling maakt dat de ondernemingen perfect bij elkaar passen. Het ‘nieuwe’ Schenkeveld, waarvan de drie ondernemers samen de directie vormen, zullen hun groeiambities vooral richten op het project Schenkeveld Schiphol in Rijsenhout. Daar wordt momenteel gebouwd aan de tweede fase van 11 hectare. En de komende jaren is daar ruimte voor nog eens een ruime verdubbeling van het areaal.

Samenwerkingen voortzetten

Het fusiebedrijf zal de samenwerkingen, die De Kabel en Schenkeveld hebben, voortzetten met onder andere Telersvereniging Prominent, coöperatie DOOR en bQurius. “We geloven in de toekomst samen met onze enthousiaste en ambitieuze medewerkers. We geloven in deze samenwerking en hebben er bovenal heel veel zin in”, aldus de ondernemers.

Bron en foto: Schenkeveld


Gerelateerd