Evenementenhal Gorinchem breidt deze zomer uit met een tweede beurshal. De naam van deze nieuwe beurshal is ‘Next Level’ en krijgt zijn eigen huisstijl en website. De werkzaamheden zijn enkele maanden geleden gestart. De oplevering van de uitbreiding is eind augustus. Voorheen bestond het complex uit één grote beurshal op de begane grond. De tweede beurshal komt op de bovenverdieping en wordt door twee centrale roltrappen één-op-één verbonden met de huidige hal.

Sinds 2016 is Evenementenhal Gorinchem eigendom van Easyfairs. Deze internationale beursorganisator wil haar beurzen op deze locatie verder laten groeien, de nieuwe hal speelt daarbij een belangrijke rol. De bovenverdieping van het complex bestond voorheen uit een klein gedeelte aan beursvloer en tal van andere ruimten. In de afgelopen periode is de volledige bovenverdieping gedemonteerd. Er is nu één open ruimte ontstaan van 6.400 m2, waarvan 5.800 m2 aan beursvloer en congresruimte. Ook kan de uitbreiding worden ingezet voor externe organisaties om kleinschalige beurzen, bedrijfsfeesten en congressen te houden. Daarbij kunnen zij profiteren van de all-in formule (inclusief standbouw, meubilair, catering) waar de beursorganisatie in gespecialiseerd is.

Ideale connectie

De nieuwe hal wordt voorzien van een meterslange glazen wand op het balkon die open en dicht kan voor een ideale connectie tussen de uitbreiding en de begane grond. De wand heeft verder een geïntegreerde verduisteringsmogelijkheid, zodat de glazen wand ook visueel kan worden afgesloten van de begane grond.
Easyfairs investeert ook in een verbeterde verbinding tussen de begane grond en de bovenverdieping. Zo worden er nieuwe, extra roltrappen en een vaste trap geplaatst op een centrale positie. De website van Next Level gaat halverwege augustus live, vervolgens is de oplevering van de nieuwe beurshal eind augustus.

Gerelateerd