Van der Valk Horti Systems introduceert een nieuw doekintreksysteem. Hiermee wordt het intrekken én vervangen van schermdoeken minder tijdrovend en minder risicovol voor zowel gewas als installateur.

Doordat het schermdoek direct in het profiel wordt getrokken, is het aanbrengen van doekclips overbodig. Een speciaal ontwikkelde confectiemachine voorziet de schermdoeken vooraf van flexibele, platte geleidestrips. Deze strips glijden tijdens het intrekken door de bijbehorende kamers in de aluminium schermprofielen en spantprofielen, zónder dat er schermdoek in de kamer komt. Aan deze unieke vondst dankt het systeem zijn snelle, soepele werking. Werkzaamheden tussen het gewas en op grote hoogte worden hiermee tot een minimum beperkt.

Snel, schoon en veilig

Dankzij de efficiënte werkwijze kunnen schermdoeken op een later tijdstip worden aangebracht. Het grote voordeel hiervan is dat de schermdoeken minder vervuild raken door bouwstof. Er kan op deze manier al snel één procent meer licht worden behaald. Een terugkerend voordeel, iedere dag opnieuw. Naast snel, schoon en veilig, is het systeem ook flexibel. Het is geschikt voor elk doektype en kan via een grote groep scherminstallateurs en kassenbouwers worden verkregen.

Hulpdoek

Voor de installatie van het schermdoek werd een hulpdoek in de vorm van een driehoek ontwikkeld, waarmee het schermdoek spanningsloos op volle breedte ingetrokken kan worden en ongewenste plooien worden voorkomen. De driehoek is eenvoudig aan het schermdoek te bevestigen met een speciaal ontwikkelde en gepatenteerde verbindingstechniek. Na afloop kan de driehoek eenvoudig worden losgekoppeld en is direct inzetbaar voor het intrekken van de volgende baan schermdoek.

Bron: Van der Valk Horti Systems. Foto: Huisman Scherming.

 

Gerelateerd