Van Helvoort Company (VHC) neemt per 1 augustus de bedrijfsactiviteiten over van Kwekerij Fleurwijk in Brakel. Door deze overname versterkt het bedrijf zijn positie als marktleider op het gebied van Santini. De productie groeit met 15 miljoen stelen naar 75 miljoen stelen per jaar en het areaal naar 15 ha.

“We zijn ontzettend blij en trots op deze uitbreiding”, aldus Evert van Helvoort van VHC. “Mede door samenwerkingen met onze afnemers is er steeds meer vraag naar één loket voor Santini. Met het nieuwe areaal oppervlakte kunnen wij deze loketfunctie blijven invullen. Door de positieve marktontwikkelingen hebben we er alle vertrouwen in.”
De huidige productie van Fleurwijk – de soorten Chic, Myra en Memphis Pink – worden aangevoerd tot de Russische Moederdag (28 november). Vanaf die datum start VHC met de extra productie van het huidige Santini-assortiment.

Beste kwaliteit leveren

In de beginjaren ’90 startten Gert en Henja van Helvoort met het telen van jaarrond troschrysanten onder de naam VHC. Eerst in Zaltbommel, later in Poederoijen. In 2008 bouwden de ondernemers het huidige, moderne bedrijf aan de Molenkampsweg in Brakel. Later groeide het familiebedrijf uit tot 12,5 ha bloementeelt, nu volgt dus weer een uitbreiding met 2,5 ha.
Op dit moment hebben Henk, Frans, Evert en Gert van Helvoort (op de foto van links naar rechts) de leiding over het bedrijf. Samen met een enthousiast team zetten zij zich in om de beste kwaliteit Santini’s te leveren. Inspelen op veranderingen in de markt is hun kenmerk. Het bedrijf heeft daarbij innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel staan.