Vanaf 1 januari 2018 zijn glastuinbouwbedrijven verplicht om het geloosde water met minstens 95% te zuiveren van gewasbeschermingsmiddelen. De zuiveringsinstallaties van de meeste glastuinbouwbedrijven voldoen nog niet aan deze eisen. Dat betekent dat zij nog dit jaar actie moeten ondernemen. Priva heeft hiervoor de Vialux E-Line ontwikkeld.

Dit nieuwe systeem zorgt ervoor dat tuinbouwbedrijven hun lozingswater volgens de wettelijke eisen kunnen zuiveren, ongeacht het huidige type waterontsmettingssysteem en procescomputer. De installatie van Priva kan puur voor de behandeling van lozingswater worden ingezet als systeem of als hybride-oplossing met de E-Line module.

Lage investering

Tegen een lage investering kan de module op bijna elke bestaande of nieuwe Vialux HD-UV en M-Line ontsmetter worden toegepast. De Vialux E-Line werkt als zelfstandig systeem via een eigen lokale bediening of kan worden geïntegreerd als substation van de Connext procescomputer. Het systeem werkt met UV-oxidatie, een combinatie van UV-licht en waterstofperoxide (H2O2).

Meer informatie, Priva, Stand 103, HortiContact Gorinchem.

Gerelateerd