Het was eerder al aangekondigd. Phormium heeft een volledig nieuw type energiescherm ontwikkeld en lanceert dit nu ook officieel: PhormiTex Noctis Thermo. Nu energie besparen meer dan ooit nodig is, overwegen veel telers een tweede energiescherm te installeren.

Dit zal de energiefactuur zonder twijfel verminderen, maar toch blijft veel potentieel onbenut, merkte de leverancier op. Er zijn namelijk goede redenen om bij het tweede scherm niet te kiezen voor een klassiek transparant energiescherm, maar voor een gealuminiseerd type.

Met een speciale techniek lukt het om microdeeltjes aluminium in het schermdoek in te kapselen op een duurzame en efficiënte manier. De deeltjes maken het scherm warmtereflecterend, lichtdicht en brandvertragend. Zo ontstaat een energiescherm dat ook bruikbaar is als assimilatiescherm. Een tweede energiescherm levert 15% extra energiebesparing op. Kies je voor het nieuwe scherm, dan komt daar volgens de fabrikant nog eens 7% bij. Het scherm laat zich bovendien ook goed combineren met LED-belichting. Het warmtereflecterende aluminium houdt het gewas warmer.

MEER INFO: PHORMIUM
STAND E138