Een belangrijk aspect van de energietransitie in Nederland, is dat we ‘van het gas af’ moeten. Wat betekent dat voor de glastuinbouw, een sector waarin veel gas gebruikt wordt?

Pon Power levert en onderhoudt WKK installaties voor tuinders. Daardoor zien we niet alleen van dichtbij hoe groot de uitdagingen zijn, we dragen ook bij aan oplossingen.

Inventief omgaan met bestaande en nieuwe mogelijkheden

Netbeheerders werken aan het elektriciteitsnet van de toekomst, maar het verzwaren en uitbreiden van het elektriciteitsnet kost veel tijd en geld. In de tussentijd zullen we dus inventief om moeten gaan met bestaande en nieuwe mogelijkheden.
Een eerste stap is het vervangen van aardgas door andere vormen van gas, voor zover mogelijk. Denk aan biogas, groen gas of het bijmengen van waterstof in het aardgasnet. Wanneer de bodemgesteldheid daarvoor geschikt is, kan voor de verwarming van de kassen ook aardwarmte gebruikt worden.

Onze Cat motoren zijn geschikt voor het gebruik van de in dit artikel genoemde, duurzamere gassoorten en voor bijmenging van waterstof aan aardgas. Pon Power’s huidige WKK installaties kunnen voor 10 tot 20% op waterstof draaien. Tevens heeft Cat aangekondigd met nieuwe generatoren te komen die op 100% waterstof kunnen draaien.

Cat wereldwijde koploper op het gebied van duurzame technologieën

Pon Power en haar klanten willen een schone planeet achterlaten voor de volgende generaties en daarin is Caterpillar een betrokken partner. Caterpillar loopt wereldwijd voorop in het ontwikkelen van duurzame technologieën.
Daardoor kunnen wij naast zonnepanelen en batterijopslag systemen ook rookgasnabehandelingssystemen voor CO2 bemesting of DeNox-systemen voor installaties vanaf circa 1.000 ekW (elektrisch vermogen) leveren.
Bovendien zijn onze Cat motoren geschikt voor het gebruik van de hierboven genoemde, duurzamere gassoorten en voor bijmenging van waterstof aan aardgas.

Wat er ook gebeurt, uw bedrijf moet blijven draaien

Hoe de toekomst er ook uit komt te zien, u wilt een warmtekrachtkoppeling installatie met de hoogste bedrijfszekerheid, tegen de laagste kosten. Daarvoor moet alles tot in detail kloppen en dat begrijpen wij als geen ander. Daarom kunt u op ons rekenen, van ontwerp en installatie tot verzekering en onderhoud: we take care of it.
Wij bieden een volledig geïntegreerde Cat energie-oplossing die we bij u op locatie inbedrijfstellen. Onze oplossingen hebben bewezen optimaal te presteren op het gebied van beschikbaarheid, betrouwbaarheid en veiligheid.

Wilt u meer weten over de ontwikkelingen die wij zien op het gebied van energie en WKK installaties in het bijzonder? Neem dan gerust contact op met Patrick de Ruiter van Pon Power via 078-6420420 of patrick.de.ruiter@pon-cat.com of kijk op onze website.