Leren op afstand, samen met adviseurs en ondernemers uit andere landen, zal steeds vaker regel dan uitzondering zijn. “Hierdoor kun je klanten meer op maat ondersteunen”, ervaart consultant René Beerkens van Hoogendoorn Growth Management. Op donderdag 25 januari 2018 zal alweer het vierde en voorlopig laatste Engelstalige webinar van de serie over de principes van Het Nieuwe Telen plaatsvinden, in samenwerking met Svensson. Het onderwerp is dan energiebalans.

De consultants maken steeds vaker gebruik van camera en computer om klanten in het buitenland bij te praten en van advies te voorzien. Een extra service is om deze sessies ook voor een grotere groep te organiseren. Daarom vond begin oktober het eerste webinar plaats, met het thema ‘Plant empowerment’. Het bedrijf organiseerde deze gratis interactieve sessie samen met LetsGrow.com. De tweede sessie, over de assimilatenbalans, organiseerde het bedrijf samen met Koppert Biological Systems. Op 22 november was het de beurt aan Cultilene, om samen dieper in te gaan op de waterbalans.

Uit 44 landen

Voor ieder webinar melden zich ongeveer honderd deelnemers. Tot nu hebben mensen uit 44 verschillende landen meegedaan. HNT leeft dus niet alleen in Nederland, maar op veel plaatsen in de wereld. “Wij vinden het belangrijk om de webinars toegankelijk te maken voor alle telers waar dan ook ter wereld. Daarom organiseren we twee sessies op één dag, waarbij we dus rekening houden met verschillende tijdzones”, aldus Beerkens.
Deelnemers kunnen tijdens de sessie, die zij via hun pc of mobiel volgen, ook vragen stellen. Zij krijgen daar meteen reactie op. Naderhand kunnen zij de behandelde theorie laten beklijven door een whitepaper over het besproken onderwerp te downloaden.

Tekst: Pieternel van Velden.

Gerelateerd