Om zijn leidende positie te behouden in de markt voor insecticiden opende Bayer deze week een nieuwe kas op de locatie in Monheim in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Het chemieconcern investeerde 45 miljoen euro in de bouw van de kas, die circa 11.000 m2 groot is. De kas bevat onder andere een laboratorium en een kantoor voor onderzoek naar insecticiden.

De onderzoekskas biedt plek aan 60 medewerkers om onder optimale omstandigheden meer dan 30 verschillende gewassoorten en meer dan 40 inheemse of exotische plagen en nuttige organismen te cultiveren en testen.

Klimaatomstandigheden

De bouw van de nieuwe kas maakt onderdeel uit van een investeringsprogramma van Bayer dat de afgelopen zes jaar rond de 170 miljoen euro bedroeg. De kas bestaat uit 133 compartimenten, waarbij in elk afzonderlijk compartiment een breed scala aan klimaatomstandigheden kan worden ingesteld.

Parallelle studies

Medewerkers kunnen per compartiment de temperatuur, vochtigheid, lengte van de dag, temperatuurcurves en luchtfiltratie individueel instellen, waardoor Bayer de experimenten onder realistische omstandigheden kan uitvoeren. Daarnaast is het hierdoor mogelijk om parallelle studies uit te voeren naar inheemse en exotische gewassen. Dit kan gebeuren met behulp van actieve ingrediënten die momenteel worden ontwikkeld en alternatieve technologieën zoals biologische gewasbescherming, plantenveredeling en combinatiestrategieën.

Waarborging voedselvoorziening

Hoofd van de afdeling productlevering en lid van het uitvoeringscomité van Bayer’s Crop Science Division Dirk Backhaus sprak bij de opening van de kas het belang van de nieuwe kas uit. “Dit nieuwe pand helpt ons bij het overwinnen van één van de meest fundamentele uitdagingen van onze tijd: het waarborgen van de wereldwijde voedselvoorziening.”

Locatiekeuze

De topman gaf aan dat Bayer qua locatie van de kas onder andere voor Duitsland koos vanwege het hoge kennisniveau en de diverse en duurzame landbouw in het land. Daarnaast speelde ook de aantrekkelijke ligging in een dynamische omgeving in Europa een belangrijke rol bij de keuze voor Monheim.

Bron en foto: Bayer.

Gerelateerd