Beekenkamp Plants kon vlak voor de kerstdagen haar nieuwe bedrijf van in totaal 90.000 m² in ’s-Gravenzande officieel in gebruik nemen. Dit is drie maanden eerder dan gepland. In de moderne kassen zullen jonge groene planten worden opgekweekt.

Naast de kassen bevat het nieuw gebouwde bedrijfscomplex ook moderne kantoorruimtes en andere faciliteiten. Begin 2018 was al het eerste deel van 6 hectare opgeleverd. Aan de bouw van de tweede fase begon kassenbouwer Havecon in mei jongstleden.

Bouwproces versnellen

Vanwege de enorme behoefte aan ruimte voor de opkweek van vruchtgewassen volgens een hoog hygiëne protocol vroeg Beekenkamp om het bouwproces te versnellen. Daardoor is het moderne bedrijf nu al, in plaats van eind 2018, helemaal gereed om met de opkweek van jonge groenteplanten te beginnen. De versnelling in de bouw is een bijzondere prestatie, omdat de bouw in eerste instantie al extra strak gepland was.

Zeer moderne uitrusting

Eind 2015 startte Beekenkamp met de voorbereiding voor het nieuwe kassencomplex. Samen met AAB NL zijn de plannen uitgewerkt en is de aanbesteding uitgevoerd. De nieuwe kassen zijn van het type Venlo en uitgerust met betonvloeren, 6.000 lux assimilatiebelichting en insectengaas. Het hele project wordt uitgevoerd volgens de hoogste hygiëne protocollen zoals GSPP. Tevens is de kas voorzien van moderne waterzuivering waarmee 99% van het gebruikte water wordt gerecirculeerd. Vrijwel alle afdelingen van AAB NL hebben een bijdrage geleverd bij het tot stand komen van dit project.

Bron: Beekenkamp en AAB NL