Robocar vormt sinds 1 november 2015 een aanvulling op het leveringspakket van Berg Hortimotive. Robocar, een elektrisch aangedreven trekwagen zonder bestuurder, is een uitvinding van Eweka Mechatronica. Omdat de oprichters van dit bedrijf geen opvolging hebben, brengen zij hun product nu bij Berg Hortimotive onder.

Berg Hortimotive neemt de productie van de Robocar systemen over, maar ook het onderhoud aan de bestaande trekkers en installaties. Dergelijke, inductie gestuurde elektrotrekkers vormen op steeds meer tuinbouwbedrijven in binnen- en buitenland de spil van het automatisch transport. De Robocar wordt gepositioneerd naast de huidige BeTrac-elektrotrekker van Berg Hortimotive. Aangezien beide trekkers een eigen toepassingsgebied hebben, vormt de Robocar een perfecte aanvulling op het portfolio van Berg Hortimotive.

Continuïteit

De Robocar heeft een indrukwekkende geschiedenis op het gebied van automatisch intern transport. Het product heeft inmiddels zo’n 23 jaar ervaring en er zijn meer dan 500 stuks met bijbehorende systemen geleverd. Eweka Mechatronica en Berg Hortimotive zullen de komende periode intensief samenwerken om de overgang soepel te laten verlopen. Daarmee zijn de Robocar-gebruikers verzekert van de continuïteit van hun inductiesysteem.

Bron: Berg Hortimotive. Foto: Eweka Mechatronica.

Gerelateerd