Bosman Van Zaal gebruikt de 3D printer om geavanceerde tuinbouwtechnologie aan bezoekers te tonen. Door de systemen op schaal uit te printen, kunnen potentiële klanten – in dit geval waren dat de bezoekers aan de IFTF expo in Vijfhuizen – zich een goed beeld vormen van de technieken die het bedrijf levert.

Op de IFTF, die van 4 tot en met 6 november in Vijfhuizen plaatsvond, waren drie verschillende systemen te zien. De 3D-printer had het IRIS bemestingsysteem, het interne transport- en logistieke systeem, en het geavanceerde ClimaPora klimaatsysteem op schaal uitgeprint. Volgens Bosman Van Zaal zorgt een presentatie met 3D-prints voor een nieuw perspectief op hightech tuinbouwtechnologie.

Complete luchtbehandeling

Met het ClimaPora klimaatsysteem biedt het bedrijf een zeer compleet luchtbehandelingssysteem aan voor teelten in zeer goed geconditioneerde omstandigheden. De teler kan met ClimaPora het hele jaar rond de ideale teeltomstandigheden creëren met een hoog CO2-gehalte. Het systeem is recentelijk bij zowel groente- als bloemenkwekers in Polen en Zuid-Korea geïnstalleerd. Bekijk deze animatie van het ClimaPora klimaatsysteem.
Nog bekender zijn de transport- en logistieke systemen van Bosman Van Zaal die bij verschillende bloemen- en plantenkwekers over de hele wereld actief zijn. Maar ook met het Iris bemestingssysteem biedt het bedrijf een effectieve methode voor het bemesten van gewassen op basis van flexibiliteit en kosteneffectiviteit. Onder meer verschillende telers in Kenia hebben dit systeem al in gebruik genomen.

Bron en beeld: Bosman Van Zaal