Kassenbouwer Dalsem uit Den Hoorn wordt overgenomen door Cofra Holding. Dit bedrijf is een particuliere groep van bedrijven die in verschillende sectoren actief zijn, onder meer in kledingretail (C&A). De overname is de tweede investering in duurzame voedselsystemen en volgt op het recente belang in Intelligent Growth Solutions (IGS), als onderdeel van een bredere strategie om haar portefeuille te diversifiëren. Jan Pieter Dalsem blijft aan als algemeen directeur.

Dalsem werd opgericht in 1932. Het familiebedrijf wordt inmiddels geleid door de derde generatie en is stevig in de innovatieve Nederlandse tuinbouwsector geworteld. De organisatie heeft wereldwijd een reputatie als professionele en betrouwbare partner in internationale hightech kasprojecten.
Met deze stap wil de kassenbouwer haar activiteiten verder en sneller opschalen. Ook onderzoekt men de mogelijkheden om lokale vestigingen te openen. Het bedrijf wil meer investeren in techniek en onderzoek en ontwikkeling om haar kassen meer datagestuurd en minder CO2-intensief te maken.

Diversificatie

Boudewijn Beerkens, CEO van Cofra dat is gevestigd in Zwitserland: “Deze overname is onderdeel van onze diversificatiestrategie. Gecontroleerde duurzame land- en tuinbouw zal de komende decennia van essentieel belang zijn om in de wereldwijde voedselbehoefte te voorzien. Het kassenbouwbedrijf behoort mondiaal tot de meest bekwame ondernemingen in deze sector. Zij biedt niet alleen een unieke totaaloplossing voor zowel ervaren als nieuwe telers, maar doet dit bovendien met een beproefd commercieel model dat een solide basis vormt voor verdere investeringen.” De investeringsmaatschappij verwerft alle aandelen, onder voorbehoud van de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Familie Brenninkmeijer

Cofra Holding is een particuliere groep bedrijven die in verschillende sectoren actief zijn, onder meer kledingretail (C&A), vastgoedbeleggingen (Redevco), duurzame energie (Sunrock), beheer van private equity-belangen (Bregal) en vermogensbeheer (Anthos Fund & Asset Management). Het hoofdkantoor is gevestigd in Zug, Zwitserland. Bij de groep zijn meer dan 60.000 mensen werkzaam in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië.
Iedere groepsmaatschappij opereert onafhankelijk in de geest van betrokken ondernemerschap en vanuit het streven om een ‘force for good’ in de wereld te zijn – de leidraad die al zes generaties, sinds de oprichting van C&A in 1841, de activiteiten van de familie Brenninkmeijer als eigenaar kenmerkt.