Janity Flowers uit Bruchem wordt in 2023 lid van Telersvereniging Decorum. Met de diverse soorten troschrysanten is het bedrijf een aanvulling op het kwalitatieve en ruime assortiment troschrysanten dat al beschikbaar is onder de vlag van de telersvereniging.

Het chrysantenbedrijf teelt al sinds 1986 jaarrond chrysanten op 4,8 ha in Bruchem en is op vele vlakken een vooruitstrevend bedrijf. Duurzaamheid en voorop lopen met nieuwe technieken, zoals het gebruik van LED’s en vochtbeheersing, is dan ook belangrijk voor Janity Flowers. Per jaar produceert het bedrijf 13,5 miljoen troschrysanten van één specifiek ras om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

Familiebedrijf

Eigenaar Jarno van Wijk heeft in 2019 het bedrijf van zijn ouders overgenomen. De teler: “Wij zijn verheugd om lid te worden van Decorum en zijn trots om binnenkort dit label te mogen voeren. We hopen hierdoor beter bereikbaar te zijn voor onder andere de groothandelsmarkt en bloemisten. Ook kijken we uit naar de samenwerking met de andere telers binnen de telersvereniging.”
Janity Flowers is na Van Dijk Flowers en Van Wordragen Flowers de derde troschrysantenteler die zich aansluit.