Jongeren zijn vaker op zoek naar een bijbaantje in de tuinbouw, blijkt uit gesprekken met verschillende telers. Ze melden zich spontaan aan via internet of via een vriendenkring. Bij horecabedrijven en winkels is vanwege corona minder behoefte aan personeel, zo wordt als meest waarschijnlijke verklaring aangevoerd. Hoewel uitzendkrachten dit jaar duurder zijn geworden, geven telers daar meestal toch de voorkeur aan.

Scholieren hebben voor- en nadelen, vinden de telers. “Op dagen dat je ze het hardst nodig hebt, zijn ze er vaak niet”, is de ervaring van Stijn van der Ploeg van Kwekerij Montreahof in Berkel en Rodenrijs. “Daarom doen we vrij weinig met scholieren. Degene die we weleens aannemen zijn afkomstig uit mijn vriendenkring. Ook al staan er regelmatig jongeren aan de deur te vragen om werk.”
Op zich is het nu best druk met de paprikaoogst, dus de Montreahof zou ze wel kunnen gebruiken. “Maar dan is het meestal voor een korte periode. We geven de voorkeur aan uitzendkrachten, ook al zijn ze dit jaar duurder geworden. Maar je hebt wel meer zekerheid en minder zorgen aan je hoofd.”
Op de paprikakwekerij lopen ook regelmatig stagiairs rond, van 16 tot en met 20 jaar, meestal tuinderszonen, vervolgt Van der Ploeg. “Die hebben toch een andere instelling. Als je het werk leuk vindt en je wilt er later ook iets mee gaan doen, dan zit je toch anders in de wedstrijd. Maar er zijn ook telers die er juist voordelen in zien.”

Voor- en nadelen

“Wij geven in principe de voorkeur aan uitzendkrachten”, zegt ook Eric Vereijken van Vereijken Kwekerijen in Aarle-Rixtel. “Wij hebben geen echte oogstpiek, met belichte tomaten hebben we altijd wel plukkers nodig. Scholieren zijn bij ons vooral bedoeld om de zaterdagen en de vakanties van vaste en uitzendkrachten op te vangen. In de zomer hebben we dan 40 tot 50 scholieren lopen, verdeeld over zes locaties van in totaal 50 hectare.”
De jongeren komen bij Vereijken vooral binnen via de website, vervolgt de ondernemer. “Daar kunnen ze zich aanmelden. We zijn niet heel actief in de werving, omdat we niet echt op zoek zijn naar scholieren. Maar we zeggen er ook geen nee tegen. Vaak komen ze bij ons elk jaar terug, al zijn er ook elk jaar wat nieuwe bij.”

Lastiger te managen

Klopt het beeld dat scholieren lastiger te managen zijn dan uitzendkrachten? Gaan ze er makkelijker vandoor bij mooi weer? “Dat klopt, maar we maken van tevoren wel afspraken. We spreken met hen een minimum aantal uren per maand af. Als ze dat halen kunnen ze het aantal extra uren eventueel ruilen met een ander, als ze een dag vrij willen opnemen.”
Gevraagd naar het grootste voordeel en nadeel, zegt Vereijken: “Het grootste voordeel vind ik het contact met jongeren. Je hoort wat er onder hen leeft en hoe ze tegen je bedrijf aankijken. Het grootste nadeel is dat ze toch wel minder betrokken zijn bij hun werk. Stagiaires met een tuinbouwachtergrond hebben wij bijna niet, omdat wij niet veel tuinbouw hebben in deze regio. De meeste scholieren blijven dan ook niet hangen in deze sector.”

Tekst: Mario Bentvelsen, beeld: Vidiphoto