Exclusieve bloemdecoraties in de Ridderzaal zetten Prinsjesdag 2018 extra luister bij. Calla’s in verschillende kleuren – waaronder koninklijk oranje en felgeel – voeren daarbij de boventoon. Ook ‘Candle light’-rozen en de chrysanten ‘Merlot’ en ‘Grand Orange’ sieren tijdens de troonrede de Ridderzaal.

Veredelingsbedrijf Dümmen Orange zorgt net als vorig jaar voor de bloemen. De Haagse arrangeur Ton Verzijl en zijn team maakten de bloemdecoraties die pal naast de troon staan, maar ook bij de entree en langs de balustrade. Natasja van Ruiten, marketingspecialist van Dümmen Orange: “Prinsjesdag is een prachtige gelegenheid om ons visitekaartje af te geven en we voelen ons voor even hofleverancier.”

Bloemkeuze

De bloemkeuze en kleurstelling zijn gekozen in samenspraak met de Eerste Kamer, als organisator van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal. Bij deze keuze heeft ook de houdbaarheid van de bloemen een belangrijke rol gespeeld. Na Prinsjesdag verrast Verzijl bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen in de regio Den Haag met de koninklijke bloemdecoraties.

Bron/foto: Dümmen Orange.

Gerelateerd