De eerste editie van de vakbeurs met congres AgriFoodTech op 14 en 15 december in Den Bosch heeft ruim 1.500 bezoekers getrokken. Die lieten zich informeren en inspireren door ruim 100 exposanten uit binnen- en buitenland, lezingen en talrijke innovaties. De reacties zijn positief, de ontwikkelingen zijn stormachtig en de AgriFoodTech sector kan niet zonder hightech en ICT. Veel perspectief om dit evenement door te ontwikkelen, aldus organisator Mikrocentrum.

AgriFoodTech is opgezet als vakbeurs met congres rond technologische innovatie, expertise-ontwikkeling en samenwerking. Op het event konden fabrikanten, systeem integratoren, toeleveranciers, ontwikkelaars, ontwerpers, onderzoekers, kennisinstituten, dienstverleners en gebruikers uit de verschillende AgriFood-waardeketens elkaar ontmoeten, van elkaar leren en tot nieuwe business komen. Organisator Mikrocentrum werkt intensief samen met onder meer AgriFoodTech Platform, ZLTO, GMV, Wageningen UR, High Tech NL, FME, Libéma en Boerderij.

Uitgebreide beursvloer

Het exposantenaanbod was breed met toeleveranciers van robotica, sensortechnologie, vision, software, slimme materialen & coatings, motion en informatietechnologie. Zij bieden hightech oplossingen aan machine- en apparatenbouwers voor agri (landbouw) en food (processing). Verder zijn er dienstverleners/leveranciers op het gebied van software, big data en precisielandbouw. Tevens werd het Drone Paviljoen druk bezocht. Het lezingenprogramma bevatte veel inspirerende lezingen, een ‘innovatie versneller’ en een (internationale) meet & match. Tijdens de lezingen konden de bezoekers leren van de kennis en ervaringen van andere partijen en zicht krijgen op technologische ontwikkelingen en agrifood-trends.

Verbinden van sectoren

Een van de key note sprekers was Meiny Prins, CEO van Priva, die vooraf in een interview verklaarde: “Nederland is niet sterk in één specifieke sector. Maar het gaat er ook niet om dat we in één sector excelleren. Waar Nederland heel goed in is, zijn de cross overs. Zoals wonen op het water of energie uit water halen of afvalwater van de stad hergebruiken voor voedselproductie.” Is het integreren van verschillende sectoren Nederlands meest succesvolle exportproduct? Prins: “Die verbinding is erg belangrijk. Met die integrale oplossingen lossen we steeds meer milieu uitdagingen op. We groeien wereldwijd naar een meer netwerkachtige industrie en wij, bij Priva, zijn constant mensen aan het verbinden.” Lees het volledige interview op AgriFoodTech Platform.

bekijk alle presentaties (met downloads) van 14 december en 15 december.

Bron: AgriFoodTech. Foto: Airinov.

Gerelateerd