Voor de eerste keer is plantenkwekerij F.N. Kempen uit Mijdrecht gastlocatie tijdens de jaarlijkse FlowerTrials. Algemeen directeur Sander van der Vaart verwacht dat het daar niet bij zal blijven. Op de openingsdag, dinsdag na Pinksteren, mocht hij al zo’n vierhonderd bezoekers verwelkomen. “De belangstelling is boven verwachting”, zegt hij. “Dit smaakt naar meer.”

F.N. Kempen is gespecialiseerd in de teelt van vaste planten en behoort daarin tot de grotere bedrijven. Directeur-eigenaar Ad Kempen besteedt veel tijd aan het scouten van nieuwe soorten en kent de veredelingswereld dan ook als zijn broekzak. Vier leveranciers van het bedrijf presenteerden hun nieuwste aanwinsten aan de bezoekers van de FlowerTrials 2019: All Plant Young Plants uit Heerhugowaard, DeCock Plants uit België, Kientzler uit Duitsland en het in sourcing en royalty management gespecialiseerde Plantipp uit IJsselstein, dat meerdere veredelaars vertegenwoordigt. F.N. Kempen had zelf ook een stand ingericht om een aantal nieuwe producten van de exposanten aan het vakpubliek te demonstreren.

Prachtig visitekaartje

Van der Vaart was uitermate tevreden over de aanloop op de openingsdag. “Het is de eerste werkdag na Pinksteren en mijn verwachtingen voor vandaag waren niet hoog gespannen”, zegt hij dinsdag halverwege de middag. “Toch zijn er al bijna 300 bezoekers geweest, voornamelijk buitenlanders. Deelnemen als gastlocatie is voor ons een nieuw fenomeen, maar ik ben blij dat wij ons hiervoor openstellen. De FlowerTrials vormen een prachtig visitekaartje voor de sierteeltveredeling. Naast telers komen er veel handelsbedrijven op af en dat is voor ons natuurlijk ook interessant. We geven geïnteresseerden graag een rondleiding door het bedrijf.”

In de juni/juli editie van Onder Glas, die op vrijdag 14 juni verschijnt, vertelt Sander van der Vaart meer over het bedrijf waarvan hij sinds 1 januari mede-eigenaar is.

Tekst: Jan van Staalduinen.

Gerelateerd