Dit jaar vindt Kom in de Kas plaats op 11 en 12 juni 2022. Normaal vindt het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector plaats in het eerste weekend van april. Vanwege de huidige situatie rondom het coronavirus heeft het landelijk bestuur in overleg met de besturen uit de regio’s besloten om het evenement te verplaatsen naar juni.

Vorig jaar moest het evenement door alle coronamaatregelen ook al afgelast worden. De verwachting is dat er in juni meer mogelijkheden zijn om de bezoekers op een leuke, gastvrije manier in de kassen te ontvangen.

Dertien regio’s doen mee

Landelijk voorzitter René van Dop: “Natuurlijk is het jammer dat we het evenement moeten verzetten naar juni. Deze periode is niet voor alle bedrijven even gunstig om open te gaan. Maar het evenement voor de derde keer niet door laten gaan was voor veel regio’s en ook het landelijk bestuur eigenlijk geen optie. Ik ben daarom blij met de toezegging van dertien regio’s dat zij zich in gaan zetten voor een succesvol evenement in juni. Beter een kleiner evenement in juni, dan weer een jaar zonder Kom in de Kas.”

Toekomstgerichte en professionele sector

Kom in de Kas wil de glastuinbouw presenteren aan het grote publiek als een toekomstgerichte en professionele sector. Een sector die op een verantwoorde wijze onderneemt, van belang is voor de maatschappij, én waar toekomst is voor mensen om in te werken. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Plantion, Interpolis en Rabobank.