In de wereld van de agrarische sector is het vinden van geschikt personeel ontzettend belangrijk voor een succesvol bedrijf. LTO Arbeidskracht, onderdeel van LTO Bedrijven, staat met de vacaturebank Seasonalwork.NL klaar om werkgevers de helpende hand te bieden. Bovendien ondersteunt LTO Arbeidskracht agrarische ondernemers met het aanbieden van een speciale zorgverzekering voor hun internationale werknemers.

Seasonalwork.NL is zowel een vacaturebank voor Nederlandse agrarische werkgevers als cv-database voor werkzoekenden uit EU-landen. De website die is ontwikkeld in overleg met werkgevers en werknemers, zorgt voor veilig en betrouwbaar werk en dat heeft al veel geslaagde matches opgeleverd.

De connectie tussen ondernemer en Internationaal talent

Nederlandse boeren en tuinders kunnen op het platform vacatures plaatsen, die Seasonalwork.NL vertaalt in het Pools, Roemeens, Engels en Oekraïens. En Europese werkzoekenden kunnen hun cv achterlaten in hun eigen taal. Seasonalwork.NL is geen uitzendbureau, want werkgevers kunnen zelf geschikte kandidaten selecteren en dienen zelf contact met hen op te nemen.
Werkgevers kunnen in een eigen, beveiligde omgeving op zoek gaan in de cv-database en selecteren op bepaalde velden, zoals ‘werkervaring’ of ‘moedertaal’. Ook kunnen werkgevers standaardteksten voor vacatures aanpassen aan hun persoonlijke wensen en een automatisch antwoord versturen bij een afwijzing van een sollicitant.

De kracht van betrouwbaarheid

Eén van de succesfactoren voor Seasonalwork.NL is dat het platform betrouwbaar en veilig werk in de agrarische sector aanbiedt. De medewerkers controleren altijd of een werkgever waar kan maken wat hij belooft en ze stellen alles in het werk om leden van de LTO’s te helpen bij het vinden van personeel. Daarom werkt LTO Arbeidskracht onder andere samen met Eures, een Europees netwerk voor arbeidsbemiddeling.
Seasonalwork.NL wil al het mogelijke doen om voor zijn klanten een betrouwbare partner te zijn. LTO Arbeidskracht heeft bijvoorbeeld regelmatig overleg met Eures Nederland om informatie en handige tips uit te wisselen en met elkaar te bespreken wat voor wederzijdse wensen er zijn. Ook versturen zij een nieuwsbrief voor Europese werkzoekenden.

Zorgverzekering voor internationale werknemers

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Dat geldt ook voor internationale werknemers in de agrarische sector. LTO Arbeidskracht vindt het in het kader van goed werkgeverschap belangrijk dat internationale werknemers over een goede Nederlandse zorgverzekering beschikken als ze in Nederland aan het werk gaan. De zorgkosten lopen namelijk snel op vanaf het moment dat er iets gebeurt en dan komt de rompslomp op het bord van de werkgever terecht.

Pakketten met een basisverzekering

Om het werkgevers en werknemers zo makkelijk mogelijk te maken, kunnen agrarisch ondernemers hun internationale werknemers via LTO Arbeidskracht verzekeren bij twee zorgverzekeraars: HollandZorg en Zilveren Kruis. Beide pakketten met een basisverzekering kennen geen verplicht eigen risico, spoedeisende tandheelkundige zorg is verzekerd tot maximaal 200 euro per jaar en repatriëring naar het woonland bij ziekte en/of overlijden wordt volledig vergoed.
Voor ondersteuning bij het kiezen van de juiste zorgverzekeraar kunnen werkgevers altijd telefonisch of via de mail contact met LTO Arbeidskracht opnemen om samen de situatie te bekijken, de prijs-kwaliteitsverhouding van beide verzekeringen tegen elkaar af te wegen en advies in te winnen over de beste keuze.

Ga voor meer informatie naar www.seasonalwork.nl. Meer weten over de zorgverzekeringen? Klik dan hier voor meer informatie.