Gediflora, veredelaar en -vermeerderaar van bolchrysanten, is op 22 januari op de IPM Essen uitgeroepen tot International Grower of the Year 2019. Het Vlaamse bedrijf won ook de hoofdprijs in de categorie jonge planten.

Gediflora – met de derde generatie aan het roer – levert zowel bewortelde als onbewortelde chrysantenstekken aan kwekers over de hele wereld. Het Vlaamse bedrijf bedient meer dan 30 landen, wat neerkomt op ongeveer 80 miljoen stekken per jaar. Het bedrijf heeft meer dan 50% van het marktaandeel in Europa, 30% in de VS en 40% wereldwijd. Gediflora werkt voor de vermeerdering samen met partners in Brazilië en Afrika. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in het kweken van moederplanten en het plukken van de stekjes ervan.

Belgian Mums succesvol

Het Gediflora-assortiment wordt aangeboden onder de naam Belgian Mums®. De belangrijkste eigenschappen van de Belgian Mums zijn: de unieke genetica, de uniforme bloei, de mooie bolvorm, de hoge plantkwaliteit, de soepelheid van de plant en de hoge mate van ziekteresistentie. Gediflora’s missie is om telers succesvol te maken met een compleet assortiment van unieke en innovatieve rassen die gemakkelijk te kweken zijn.
Door middel van marketinginspanningen wil Gediflora het imago van chrysanten versterken en meer creativiteit aanmoedigen. De slogan ‘Be Mum Be More’ nodigt klanten uit om uit hun comfortzone te stappen en meer te doen met chrysanthemums, aldus AIPH.

OK Plant goed voor zilver

De International Grower of the Year Award werd afgelopen dinsdag voor de tiende keer uitgereikt door de AIPH in vier categorieën: afgekweekte planten en bomen, snijbloemen, jonge planten en duurzaamheid. De enige Nederlandse kanshebber, orchideeënteler OK Plant uit Naaldwijk, verdiende een zilveren award in de categorie afgekweekte planten en bomen. Klik hier voor een overzicht van alle prijswinnaars.

Bron/foto: AIPH.

Gerelateerd