De drie genomineerden voor de HortiContact Innovatie Award 2021 zijn bekend gemaakt: AgroEnergy, Koppert Biological Systems en Van Iperen. De winnaar van deze award wordt op dinsdag 1 juni om 14.00 uur bekend gemaakt. Ruim dertien exposanten hadden hun innovatie vooraf aangemeld bij de beursorganisatie. Uit deze inzendingen zijn nu drie innovaties genomineerd.

AgroEnergy heeft zich aangemeld met haar product BiedOptimaal Intraday, waarbij automatisch ingespeeld kan worden op de actuele energievraag van de teelt tot een uur voor levering.
Koppert Biological Systems heeft haar product Spidex Vital als innovatie ingediend, waarmee het mogelijk is geworden om een aantal vitale aspecten rond de kweek van de roofmijt beter te controleren.
Van Iperen doet mee met hun duurzaam en nagenoeg CO2 neutrale productieproces GreenSwitch dat gebaseerd is op de technologie voor nitraatmeststoffen van organische oorsprong.

Digitale nominatie

In de voorgaande jaren vond de HortiContact Innovatie Award plaats op de beursvloer zelf, maar dit jaar kon de beurs niet doorgaan vanwege het coronavirus. “Ondanks dat de beurs niet door kon gaan, bieden wij graag een podium aan bedrijven met interessante innovaties. De glastuinbouwsector heeft namelijk in het afgelopen jaar niet stilgezeten. De sector kent juist veel innovatieve bedrijven die mooie en succesvolle innovaties weten te realiseren. Dat werd alsmaar bevestigd uit de vele inzendingen”, zegt Lucas van ’t Hof, Head of Cluster van HortiContact.

Digitale presentatie

Tijdens een livestream presenteren de drie genomineerden hun innovatie aan de kijkers. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats door juryvoorzitter Maurice Wubben en wordt bekend wie de winnaar van 2020 gaat opvolgen. Dat was toen Signify met de Philips GreenPower LED toplighting compact.
De awarduitreiking vindt op dinsdag 1 juni plaats op Next Level, de vernieuwde bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem. De livestream is via de HortiContact website te volgen en staat op 1 juni live.