Biobest is in België en Nederland gestart met de verdeling van Greenstim. Naast voedingsstoffen bevat deze speciale meststof ingrediënten die de plant helpen om beter weerstand te bieden tegen stressfactoren, zoals koude, droogte of waterstress. Toepassingen zijn legio, zowel in beschermde teelt als in openlucht.

Door het positieve effect op de waterhuishouding biedt Greenstim bijvoorbeeld in tomaat extra bescherming tegen neusrot. Dit is vooral interessant in neusrotgevoelige segmenten, zoals Prunus, Coeur de Boeuf en bepaalde Prince rassen. Ook het risico op barsten kan worden verminderd. Dat is weer belangrijk in het najaar voor cherry-variëteiten, aldus Jurgen Bouveroux, area manager België.

Verlengde bewaringsduur

In aardbeien is in proeven aangetoond dat Greenstim bescherming kan bieden tegen “tipburn”, vooral bij de augustusplantingen of plantingen tijdens warme periodes van het jaar. Bovendien wordt de stevigheid van de vruchten bevorderd. In appels en peren wordt de bewaringsduur dankzij Greenstim verlengd. Greenstim zorgt er immers voor dat er minder micro-barstjes in de vruchten voorkomen. Na-oogst pathogenen kunnen via deze barstjes de vruchten binnendringen.

Greenstim wordt geproduceerd door de firma Lallemand Plant Care, die ook het biopesticide Prestop aan Biobest levert. Met deze nieuwe producten wil Biobest – al jaren bekend als expert in bestuiving en biologische bestrijding van plagen – haar klanten helpen bij het telen van gezonde planten in al zijn facetten, aldus product manager Sarah van Beneden.

Bron/foto: Biobest.