Het Platform Gezonde Voeding 0-4 jarigen, GroentenFruit Huis en Koppert Cress organiseren op 8 september voor de eerste keer het Healthy Food Congress. Professionals uit de voedingstuinbouw en de gezondheidszorg worden hier met elkaar in contact gebracht, met als doel te komen tot concepten en acties die aanzetten tot een hogere consumptie van groenten en fruit.

Het Healthy Food Congress vindt plaats aan de vooravond van het internationale voedingscongres ESPEN (European Society For Clinical Nutrition and Metabolism), dat in het teken staat van gezondheidszorg en voeding. Het thema van dit jaar luidt ‘Nutriton meets Innovation’. Tijdens dit 4-daagse congres worden circa 4.000 bezoekers uit de medische en voedingssector verwacht.

Gezonde voeding

Kinderarts Koen Joosten, initiator van het Healthy Food Congress en tevens voorzitter van het platform Gezonde Voeding 0-4-jarigen: “Uniek is dat we de medische wereld verbinden met ondernemers uit de voedselbranche en met name de AGF-branche. Alleen samen kunnen we iets structureels in gang zetten als het gaat om gezonde voeding.” Voor het eerst worden dit jaar ook internationale collega’s betrokken bij het congres, om te zien wat er in Europa gebeurt op het gebied van gezonde voeding. “Dit is een uniek concept en nog nooit eerder vertoond in Europa”, aldus Gert Mulder, directeur GroentenFruit Huis.

Vier thema’s

Tijdens het congres worden vier thema’s behandeld. De dag begint met ‘The First 1000 Days’, over de ontwikkeling van een gezonde levensstijl bij zwangere vrouwen en de eerste levensjaren van een kind, waarbij vroege smaakontwikkeling essentieel is. In het thema ‘Best Practices in Improving Health’ wordt getoond welke initiatieven hebben geleid tot een gezonder voedingspatroon. Het derde thema gaat over de vraag of iedereen een persoonlijk voedingsplan nodig heeft (Personalized Nutrition) of op weg naar een gezonde levensstijl volstaan kan worden met enkele algemene aanpassingen in het voedingspatroon (Generalized Nutrition). De dag wordt afgesloten met het uitdagende thema ‘Food Trends’ om te laten zien welke innovatieve ontwikkelingen in de toekomst gaan bijdragen aan een gezonder voedingspatroon. Meer informatie: bezoek de website van Healthy Food Congress.

Bron: GroentenFruit Huis.

Gerelateerd