In de week van 16 tot en met 22 oktober organiseert Hortus Botanicus Leiden allerlei activiteiten voor kinderen. Zo kunnen kinderen op verschillende middagen proefjes doen in het pop-up kasje in de Wintertuin van de Hortus en kunnen zij meedoen aan een speurtocht over vleesetende planten. Daarnaast is er op donderdag 19 oktober een bijzondere rondleiding in de Chinese kruidentuin.

Vanaf woensdag 18 oktober is er tot zondag 22 oktober elke dag tussen 14.00 en 16.00 uur een jonge onderzoeker aan het werk in de pop-up kas van de Hortus. In dezelfde pop-up kas laat de jonge kunstenaar Jan Köhler zaterdagmiddag 21 oktober via elektroden, een Arduino en een laptop zien hoe een plant zich voelt.

Rondleiding Chinese kruidentuin

Donderdag 19 oktober organiseert de Hortus van 14.00 tot 15.30 uur een bijzondere rondleiding door de plaatselijke Chinese kruidentuin. Marisa Bantjes vertelt de deelnemende kinderen waarvoor de verschillende planten in de Chinese kruidentuin in het oude China worden gebruikt.

Zien, ruiken en proeven.

Bantjes kan bijna alle vragen over China en de Chinese cultuur beantwoorden en laat de kinderen allerlei planten zien, ruiken en als zij dat willen zelfs proeven. Kinderen die mee willen doen moeten zich van tevoren aanmelden, want er kunnen maar 15 kinderen met de rondleiding mee.

Vleesetende planten

Kinderen kunnen de hele week door ook zelf op pad met een wandeling langs vleesetende planten of een speurtocht door de tropische kassen. Hiervoor liggen gratis boekjes klaar bij de kassa van de Hortus Botanicus. Als de kinderen alle vragen goed hebben ingevuld, krijgen zij van de kassamedewerker een leuke verrassing.

Bron: Hortus Botanicus Leiden.

Gerelateerd