Een bijzondere editie, in bijzondere tijden. Zo mogen we de 19e HortiContact-beurs met recht noemen. Door de energiecrisis was het afgelopen jaar immers uitermate uitdagend voor de glastuinbouw. Méér dan dat. Elkaar ontmoeten en ervaringen delen, is daarom belangrijker dan ooit. De vakbeurs is daarvoor dé gelegenheid bij uitstek.

U staat er niet alleen voor! Die boodschap willen we vooral overbrengen met het organiseren van deze beurs. En dat sentiment overheerst ook onder standhouders: velen willen juíst aanwezig zijn op deze editie van HortiContact, om u als teler een hart onder de riem te steken. Daarnaast is het natuurlijk fijn om als ondernemer uw verhaal te kunnen delen met collega’s.

Toekomstbestendige oplossingen

Tegelijkertijd toont deze crisis de innovatiekracht en het doorzettingsvermogen van de glastuinbouw. Ondernemers zitten niet bij de pakken neer, maar zoeken én vinden manieren om energie te besparen en te verduurzamen. Wij als beursorganisatie, en ook de exposanten, spelen hierop in: wij willen u helpen bij het vinden van toekomstbestendige oplossingen. Om die reden vindt u op de beursvloer bijvoorbeeld veel aanbieders van LED-belichting, maar ook schermleveranciers. Zaken die kunnen helpen om energie te besparen. Zodat onze unieke sector blíjft floreren.

Tunnel van de toekomst

Hoe innovatief de tuinbouw is, blijkt ook in de ‘Tunnel van de toekomst’; een nieuw element op de beurs. In een speciale tunnel tonen we een keur aan innovaties. Bezoekers kunnen met hun SmartBadge stemmen op de innovatie die hen het meeste aanspreekt. Op basis hiervan wordt een publieksprijs uitgereikt.
Ook in onze speciale lounge worden innovaties gepresenteerd. Daarnaast vinden hier prijsuitreikingen plaats en zijn er radio-uitzendingen. Ook het vinden van voldoende arbeidskrachten is voor veel ondernemers een uitdaging. Daar springen we op in met de Werken & Leren Tour. In het kader van de tour worden studenten uitgenodigd om de beurs te bezoeken. HR-managers van aanwezige bedrijven laten zien hoeveel kansen de tuinbouw biedt en hoe breed het speelveld is.

SmartBadge

Dit jaar werken we ook weer met het SmartBadge-systeem. Wanneer u zich voorafgaand aan de beurs registreert via de HortiContact-website ontvangt u een e-ticket met barcode. Die wisselt u bij de ingang in voor een persoonlijke SmartBadge, gekoppeld aan uw gegevens. Wanneer u de badge bij een stand voor de reader houdt, kunt u bijvoorbeeld bedrijfsinformatie opvragen, meedoen aan acties, solliciteren op een vacature en informatie vergaren over innovaties. U ontvangt dan alle informatie in uw mailbox.

Gemoedelijke sfeer

HortiContact staat bekend als een beurs met een gemoedelijke sfeer. Een beurs die voelt als een warme deken. Onze Full-Service-Formule draagt hier absoluut aan bij. Dit jaar breiden we deze uit met de inzet van multiwagons; wagens met drankjes op de beursvloer. Standhouders en bezoekers kunnen hier eenvoudig en snel een drankje bestellen.
We wensen u een inspirerend beursbezoek en veel succes met de uitdagingen die u als ondernemer voor de kiezen krijgt. Laten we samen de schouders eronder zetten!

Marleen Nijland, Accountmanager HortiContact