De IPM Essen die gepland stond voor 25 tot en met 28 januari 2022, kan niet doorgaan als gevolg van de huidige coronasituatie. Eerder werd al besloten om de Fruit Logistica in Berlijn naar april 2022 te verplaatsen. Als gevolg van de vierde coronagolf verslechtert de situatie in veel Europese landen op dit moment. Hierdoor vinden de beursorganisaties de onzekerheid onder de exposanten en bezoekers momenteel te groot om de beurzen door te laten gaan.

In nauw overleg met de partnerverenigingen zal de Messe Essen exposanten die reeds hebben besloten deel te nemen, in staat stellen hun inschrijving om te zetten naar de IPM Essen 2023. De volgende wereldwijd toonaangevende vakbeurs voor de tuinbouw vindt plaats van 24 tot en met 27 januari 2023. Daarnaast is de organisatie bezig om een tweedaagse IPM Summer Edition op 13 en 14 juni 2022 te organiseren.

Onzekerheid is te groot

“Terwijl we in volle vaart naar IPM Essen 2022 hebben toegewerkt, is de situatie van de coronapandemie de afgelopen periode aanzienlijk verslechterd met betrekking tot de planning en realisatie. Ondanks alle anticipatie op het belangrijkste platform van de groene sector, is de onzekerheid onder de exposanten en bezoekers momenteel groot. Daarom geven wij alle bedrijven die zich tot nu toe hebben ingeschreven de mogelijkheid om hun inschrijving om te zetten naar de editie 2023”, licht Oliver Kuhrt, CEO van Messe Essen, het aanbod toe.

Fruit Logistica eerder al verplaatst naar april 2022

De toonaangevende vakbeurs voor de mondiale fruithandel in Berlijn was al verschoven van februari naar 5 tot en met 7 april 2022. De wens van de industrie om elkaar persoonlijk te ontmoeten en ideeën uit te wisselen blijft groot. Tegen deze achtergrond heeft Messe Berlin besloten de Fruit Logistica uit te stellen tot na de vierde golf.

HortiContact gaat vooralsnog door

De beursorganisatie van HortiContact in Gorinchem ziet in de vierde coronagolf vooralsnog geen reden om de vakbeurs te annuleren of te verplaatsen. Zij wachten de ontwikkelingen en maatregelen die de regering oplegt af. De huidige coronamaatregelen in Nederland gelden in ieder geval tot en met zaterdag 18 december 2021. Op dinsdag 14 december bekijkt het kabinet wat het effect is geweest van de maatregelen en wat er verder moet gebeuren.