In het World Horti Center in Naaldwijk is het Ideal Research Greenhouse Lab van start gegaan voor mbo-, hbo- en wo-studenten die praktijkgericht onderzoek willen doen in de glastuinbouw. Het lab is een samenwerkingsverband tussen Hogeschool Inholland, 2Grow, World Horti Center, Lentiz Onderwijsgroep, Technische Universiteit Delft, Wageningen Universiteit en Universiteit Gent.

In het lab kunnen studenten uit verschillende landen gezamenlijk werken om opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Wat betreft Inholland zijn de opleidingen van de domeinen Techniek, Ontwerpen & Informatica en Agri, Food & Lifesciences aangesloten.

Cross-overs

Met de komst van het lab gaat een grote wens in vervulling van Amora Amir, smart data-expert en (docent)onderzoeker van de onderzoekslijn Data Driven Smart Society. “Dit is een geweldige plek voor studenten, onderzoekers in de landbouw- en technische sector. In deze omgeving kunnen studenten hun horizon verbreden en in cross-overs samenwerken aan een gezonde, duurzame en creatieve samenleving.”

Big Data

De onderzoekslijn Data Driven Smart Society is onderdeel van Research & Innovation Centre Techniek en Informatica (RIC-TOI) en richt zich op de vraag hoe de waarde van Big Data gerealiseerd kan worden aan de hand van geavanceerdere software, grotere rekencapaciteit en wiskundige of statistische modellen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met opleidingen van de domeinen Techniek, Ontwerpen en Informatica (TOI), Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW), Agri, Food & Life sciences (AFL), Business, Finance & Law (BFL) en Onderwijs & Innovatie (ONI).

Bron en foto: Inholland.

Gerelateerd