Iedere bezoeker die in het voorjaar de kassen van GG (Goed en Goedkoop) Tuinplanten in Rijsoord binnenstapt, wordt in enkele ogenblikken overweldigd door een zee van kleuren en geuren. Honderden uitbundige hangingbaskets schreeuwen stuk voor stuk om aandacht en dat komt omdat geen enkele plantenbak hetzelfde is, vertellen de eigenaren Marc (vader) en Jordy (zoon en opvolger) Scheurwater.

GG heeft dan ook een bijzonder concept. Begin februari kunnen klanten hun plantenbakken brengen en hun voorkeur aangeven voor het vulmateriaal. De Rijsoordse bloemenexperts maken vervolgens de keuze uit 35 soorten pot- en perkplanten. “Zodat iedere consument daarna zijn eigen unieke hangtuintje of plantenbak tussen april en juni kan afhalen.”

Omdat hangplanten in tuin en patio nog steeds winnen aan populariteit, wordt ook de regio waarin de telers hun klanten beleveren steeds groter. Het bedrijf trekt inmiddels zelfs klanten uit België. En wie zelf geen voorkeur heeft kan een keuze maken uit het samengestelde bloemenmenu van de telers zelf. Na juni zijn de eigenaren druk met de andere tak van ‘sport’: het vermeerderen van groentezaden.

Tekst: Gert Janssen.  Beeld: Vidiphoto.