De op één na grootste leverancier van geavanceerde autotechnologie ter wereld, Denso Corporation, maakt bekend dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Certhon. In 2020 werd al een minderheidsbelang in het familiebedrijf genomen. Nu wordt de volgende stap gezet en neemt de Japanse robotbouwer alle aandelen over van het bedrijf dat gespecialiseerd is in kasoplossingen, indoor farming en robotisering.

Door de kennis en expertise van Denso op gebied van automatisering te combineren met de geavanceerde tuinbouwtechnieken en teeltkennis van het in Poeldijk gevestigde Certhon, is er een ijzersterke samenwerking ontstaan om wereldwijd hoogwaardige tuinbouwprojecten te realiseren en waarbinnen een nieuwe generatie tuinbouwoplossingen ontwikkeld wordt.

Grenzen van kwaliteit en innovatie verleggen

“Denso heeft een internationaal netwerk en een sterke reputatie voor het ontwikkelen van geavanceerde technologie en we kijken ernaar uit om de baanbrekende samenwerking verder vorm te geven”, aldus Lotte van Rijn, Algemeen Directeur van het Poeldijkse bedrijf. “De investering zorgt ervoor dat we de continuïteit voor onze medewerkers, klanten en leveranciers, ook in de toekomst kunnen behouden. Het biedt kansen die essentieel zijn voor ons bedrijf, dat altijd de grenzen van kwaliteit en innovatie wil verleggen.”

Toonaangevende leverancier van mobiliteit

Het Japanse bedrijf is een toonaangevende leverancier van mobiliteit ter waarde van 47,9 miljard dollar. Het ontwikkelt geavanceerde technologie en onderdelen voor bijna elk automerk. Met productie als kernactiviteit investeert het in zo’n 200 fabrieken wereldwijd onder andere baanbrekende elektrificatie-, aandrijflijn-, thermische en mobiliteitselektronicaproducten en telt wereldwijd 165.000 werknemers. Hidehiro Yokoo, Senior Executive Officer: “Door de volledige overname zullen we onze inspanningen versnellen om wereldwijde uitdagingen op het gebied van voeding en landbouw op te lossen.”