Met ingang van 15 augustus wordt Joep Hendricks de nieuwe directeur van World Horti Center. Hij gaat als eerste directeur van de nieuw vormgegeven organisatie aan de slag. WHC Expo gaat alle zakelijke activiteiten in het expogebouw uitvoeren. Hendricks neemt de taken over van Erwin Cardol, die de laatste maanden interim optrad als eindverantwoordelijke.

Hendricks is geen onbekende in de tuinbouw. Zo werkte hij jarenlang voor veredelingsbedrijven en was hij de laatste tien jaar actief op het gebied van cross-sectorale innovatie. Hij begeleidde spelers uit andere branches om proposities voor de tuinbouw te ontwikkelen of componenten uit de tuinbouw elders in te zetten. Zo werkte hij onder andere voor Philips, Rijk Zwaan en Wageningen University & Research.

Enorme kansen

Hendricks stapt over naar het kennis- en innovatiecentrum van de tuinbouw, omdat hij enorme kansen ziet voor de doorontwikkeling. “Dit gebouw laat zien wat er in Nederland door bedrijven, onderzoek, onderwijs en overheden is opgebouwd aan tuinbouwexpertise. Dit is een unieke verzameling van innovaties die een impact op wereldschaal kunnen maken. Met een groeiende wereldbevolking, groeiende koopkracht en hoger bewustzijn van een gezonde leefstijl staat de sector hier in Naaldwijk in de perfecte startpositie om die behoeftes in business te vertalen,” aldus Hendricks.

Unieke mix

De nieuw vormgegeven organisatie is op 1 juli gestart. De commerciële activiteiten van Greenport Food & Flower Xperience en Demokwekerij Westland zijn samengevoegd om de efficiëntie en slagvaardigheid van World Horti Center te verhogen. Dit betekent één werkorganisatie, één directie en één bestuur.
Het toegepast onderzoek en de teelt in de researchkas blijft het domein van Demokwekerij Westland (onderdeel van Proeftuin Zwaagdijk). MBO Westland is ook gehuisvest in hetzelfde gebouw, wat zorgt voor de unieke mix van onderwijs en bedrijfsleven.

Gerelateerd