In het weekend van 7 en 8 april a.s. wordt Kom in de Kas voor de 41e keer georganiseerd. Het talrijke publiek kan zich laten verwonderen over de kleurrijke wereld van de glastuinbouw. Zo’n 200 gastvrije groente-, bloemen- en potplantentelers, verspreid over heel Nederland, zetten ook dit jaar de deuren van hun glastuinbouwbedrijf open.

De glastuinbouw gaat voor een kleurrijke toekomst, dat is tegelijkertijd het thema van de open dagen van dit jaar. ‘Tijdens Kom in de Kas vertellen de telers dit kleurrijke verhaal van de sector met plezier en enthousiasme aan de duizenden bezoekers in de verschillende regio’s’, zo luidt de onderbouwing van het bestuur. De vorig jaar gelanceerde app voor de jonge bezoekers biedt ook dit jaar weer volop wetenswaardigheden over de kleurrijke glastuinbouw.

Uniek evenement

Om het unieke karakter van het evenement te onderstrepen, maakt Onder Glas in samenwerking met de organisatie ook dit jaar een speciale uitgave als bijlage bij de reguliere editie van maart. Daarin vertellen diverse deelnemers en organisatoren enthousiast over hun voorbereidingen voor de open dagen van 2018.
Het is een feit dat de angst voor het binnenhalen van ziekten of virussen vooral bij telers van vruchtgroenten twijfel zaait over wel of niet deelnemen. Creatieve oplossingen vanuit de regiocommissies nemen die drempel echter grotendeels weg, zodat ook deze kleurrijke glastuinbouwproducten met trots kunnen worden gepresenteerd.

Waarschuwing

Bij monde van voorzitter Aad van der Wilt laat het bestuur van dit evenement in de speciale bijlage echter ook een waarschuwend geluid horen. Door het wegvallen van sponsoren is het budget voor landelijke promotie en financiële ondersteuning van de regio’s de laatste jaren fors verkleind. Van der Wilt stelt dat het evenement weliswaar sectorbreed wordt gewaardeerd, maar dat potentiële sponsoren het steeds vaker laten afweten. Daarmee komt het voortbestaan de komende jaren op de tocht te staan en dat mag de glastuinbouw nooit laten gebeuren!


Verdien een cadeaubon

In de uitgave van april publiceert vakblad Onder Glas ook dit jaar een fotocollage van Kom in de Kas. Dit beeldverslag wordt samengesteld door de lezers.

De mooiste, leukste en origineelste foto’s van lezers en organisatoren verdienen een plekje in het foto-overzicht. Voor elke geplaatste foto krijgt de inzender een cadeaubon van 25 euro. Dus neem camera of smartphone mee en stuur die verrassende foto zo snel mogelijk naar de redactie via info@onderglas.nl. De foto’s moeten een hoge resolutie hebben (ongeveer 1 MB). Vanwege de deadline voor de april-editie van Onder Glas moeten de foto’s uiterlijk maandag 9 april vóór 11.00 uur binnen zijn.


 

Gerelateerd