Hyderabad, het farmaceutische centrum van India, is sinds kort de locatie voor de nieuwste onderzoeksfaciliteit van Koppert. KoSSIL (Koppert Sustainable Solutions India Limited) is een joint venture tussen Koppert Biological Systems India en de lokale Devanur-familie, promotor van SOM Phytopharma Limited en Agri Life.

De joint venture zal in samenwerking met lokale R&D-experts innovatieve biologische oplossingen ontwikkelen voor duurzame land- en tuinbouw. In de nieuwe faciliteit zullen natuurlijke producten worden geproduceerd, zoals micro-organismen voor plaag- en ziektebestrijding en biostimulanten voor de lokale en internationale markt. Henri Oosthoek, managing director bij Koppert: “Ik kijk ernaar uit om meer producten van een internationale standaard en biologische oplossingen te ontwikkelen om de toekomstige uitdagingen voor de land- en tuinbouw het hoofd te bieden.”

‘Pooja’-ritueel

De openingsceremonie in augustus bestond uit een traditioneel ‘Pooja’-ritueel. Henri Oosthoek ontbrandde de ceremoniële lamp, waarmee het pand in Hyderabad officieel werd geopend. Tijdens de ceremonie overhandigde Oosthoek een cadeau aan Dr. Devanur, een afbeelding van twee vogels die de twee bedrijven voorstellen, als symbool voor de gezamenlijke doelen om de activiteiten verder te ontwikkelen en het bedrijf succesvol te maken.

De faciliteit is gevestigd in IDA Bollaram, net buiten de uitgestrekte metropool Hyderabad, die wordt beschouwd als het punt waar Noord- en Zuid-India samenkomen. Door de toestroom van jonge mannen en vrouwen uit het hele land is Hyderabad het centrum geworden voor talloze universiteiten en onderzoeksinstituten, met name op het gebied van biomedische wetenschappen, biotechnologie voor de landbouw en farmaceutische producten op dit subcontinent.

SOM Phytopharma (India) Ltd is een agro- en biotechnologisch onderzoeksbedrijf, in 1993 opgericht en gevestigd in Hyderabad. Het bedrijf houdt zich bezig met biologische oplossingen voor gewassen, bodems, dieren, mensen en het milieu. Alle biologische oplossingen voor de landbouw zijn geregistreerd door de divisie Agri Life. Het interne R&D-centrum van SOM Phytopharma is erkend door het Departement van Wetenschappelijk en Industrieel Onderzoek van de Indiase overheid.

Bron/foto: Koppert Biological Systems