Op 1 oktober heeft HortiLeads het platform HortiNext.com gelanceerd. Deze nieuwe portal biedt telers, kwekers, leveranciers en andere tuinbouwprofessionals een online omgeving waar zij relevante en hoogwaardige vakinformatie van uitgevers en andere marktpartijen kunnen vinden. Zo is daar vanaf 1 oktober meteen het actuele aanbod van Vakblad Onder Glas te vinden.

Wie eenmalig een (gratis) account op HortiNext.com aanmaakt, kan het merendeel van de vakinformatie voor tuinbouwprofessionals gratis lezen. Alleen voor het lezen en downloaden van zogeheten premium artikelen moet de gebruiker een klein bedrag betalen. Dit varieert per artikel en per uitgever. Uitgevers kunnen binnen een bepaalde bandbreedte zelf de prijs van een artikel, naslagwerk of ander document bepalen.

Artikelen per stuk

Elke gebruiker kan de premium artikelen per stuk aanschaffen, maar hij of zij kan ook via Mijn account een tegoed (een wallet) aanschaffen via iDeal, Paypal of creditcard. Bij elk artikel waarvoor een vergoeding wordt gevraagd, staat hoeveel het artikel kost. Als het tegoed bijna op is, krijgt de gebruiker de vraag of hij zijn tegoed wil opladen.

Platform voor aanbieders van vakinformatie

Vakblad Onder Glas is de eerste uitgave die zich heeft aangesloten bij HortiNext.com. Dat geldt tevens voor de Engelstalige uitgave In Greenhouses Magazine, waarvan de artikelen binnenkort beschikbaar zijn, zodra HortiNext.com ook internationaal wordt gelanceerd. Ook de content van HortiLeads, dat voorheen op GreenHow.nl te vinden was, is op HortiNext.com te vinden. De verwachting is dat in de komende periode meer uitgevers van vakinformatie van het platform gebruik zullen maken voor het publiceren van hun artikelen en producten.

Edities in een webshop

Binnen afzienbare tijd stelt HortiNext.com ook een webshop beschikbaar, waarin ook andere kennisproducten en vakinformatie kunnen worden aangeboden. Dat kunnen complete digitale edities van vakbladen zijn, maar ook whitepapers, onderzoeksrapporten of zelfs handboeken en naslagwerken. Voor deze producten geldt dat sommigen gratis en andere tegen betaling beschikbaar zullen zijn. Het ‘oude’ platform GreenHow.nl – de voorloper van HortiNext.com – blijft tot het eind van dit jaar online, maar zal geen updates meer laten zien.

Gerelateerd