Koppert Biological Systems heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van microbiologische producten, registraties en intellectueel eigendom van BioAgri. Hiermee breidt Koppert haar mogelijkheden uit op het gebied van biologische zaadbehandeling.

BioAgri blijft hun thuismarkt in Scandinavië en rondom de Baltische Zee bedienen. Beide partijen hebben een nauwe samenwerking met betrekking tot productportfolio, onderzoek en marketing op het oog.

Biofungicides

De kern van de overeenkomst bestaat uit drie biologische zaadbehandelingsproducten, gebaseerd op de bacterie Pseudomonas chlororaphis, bekend onder de productnamen Cedomon, Cerall en Cedress. Deze producten behoren tot de eerste groep geregistreerde biofungicides voor de behandeling van zaad van tarwe, gerst, haver, rogge, triticale (Cedomon en Cerall), peen en erwten (Cedress). De gepatenteerde bacterie Pseudomonas azotoformans is ook inbegrepen in de transactie.

Martin Koppert, Kopperts Global Business Development Manager: “We zien veel kansen in het ontwikkelen van deze bacteriën en technologieën voor landen binnen en buiten Europa en voor een breed scala aan gewassen. Deze overname past bij onze strategie om biologische zaadbehandelingsproducten voor een bredere groep gewassen beschikbaar te stellen. Het geeft telers toegang tot meer biologische oplossingen in regio’s waar chemische alternatieven schaarser worden. Op langere termijn zien we mogelijkheden voor de biologische bestrijding van Fusarium.’’

Zaadbehandeling

Kenneth Alness, Managing Director van Lantmännen BioAgri ziet veel pluspunten in de overname: “De ervaring van BioAgri in zaadbehandeling en de expertise van Koppert op het gebied van productie, logistiek en formulering van microbiologische oplossingen zullen resulteren in effectieve, economische en duurzame voordelen voor telers.´’

BioAgri blijft alle verkooprechten over deze producten behouden in het gebied van de Baltische Zee, de thuishaven van Lantmännen BioAgri. De overdracht van klanten verloopt in samenspraak. Voor klanten binnen en buiten dit gebied blijven productaanbod en support dan ook ongewijzigd. BioAgri is onderdeel van Lantmännen group, Noord-Europees marktleider in land- en tuinbouw, bio-energie en levensmiddelen. De afgelopen 20 jaar heeft BioAgri succesvolle biologische oplossingen ontwikkeld voor land-, tuin- en bosbouw.

Bron/foto: Koppert Biological Systems.