Leliekwekerij Gentily heeft haar teeltoppervlakte uitgebreid met de aankoop van de bestaande kas van Miracle Flowers in ’s-Gravenzande. Door de overname van de kas in ’s-Gravenzande heeft de leliekwekerij nu de beschikking over een extra teeltoppervlakte van 22.000 m². De nieuwe bedrijfslocatie beschikt daarnaast over moderne apparatuur die zeer geschikt is voor de lelieteelt.

Gentily verwacht met de nieuwe kas jaarlijks 2.900.000 extra lelies te kunnen produceren. Zo kan het teeltbedrijf inspelen op de groeiende vraag naar lelies.

Nieuw bezoekadres met ideale teeltomstandigheden

De kas aan de Heenweg in ’s-Gravenzande is overgenomen van Miracle Flowers en is momenteel nog in gebruik voor de teelt van lisianthus. In juni richt Gentily de kas in voor de lelieteelt, waarna in augustus de sleuteloverdracht plaatsvindt. Omdat de lisianthusteelt en de lelieteelt veel overeenkomsten hebben in belichting, stoken en het telen in volle grond, verwacht Gentily dat er weinig aanpassingen nodig zijn voor de teeltwisseling. Na de overdracht van de sleutel richt de leliekwekerij de kas in als hoofdlocatie waar bezoekers van harte welkom zijn.

Garanties van Gentily

Gentily streeft naar een optimaal werkproces in een duurzame en verantwoorde bedrijfsvoering. Het MPS ABC-certificaat van de lelieteler staat garant voor de openheid en is de meetlat die laat zien hoe milieuvriendelijk de kwekerij is. De uitbreiding aan de Heenweg maakt het voor Gentily mogelijk om jaarrond over een groter assortiment te beschikken.