Deze week maakte de beursorganisatie de nominaties voor de Innovation Awards 2021 bekend. Dit jaar werden door de exposanten 21 innovaties ingediend, waar de deskundige jury een keuze uit kon maken. Uiteindelijk selecteerde de jury zes genomineerden in twee categorieën namelijk Innovatie en Concept.

De winnaars worden eind deze maand bekend gemaakt tijdens de opening van GreenTech Live & Online op dinsdag 28 september 2021. De genomineerden en inzendingen voor de Innovation Awards worden tentoongesteld en zijn tijdens de beurs te bezoeken.

Veelzijdig en innovatief

Juryvoorzitter Liselotte de Vries (TU Delft AgTech Institute) legt uit waarom de jury voor onderstaande nominaties heeft gekozen: “De inzendingen waren dit jaar zeer veelzijdig en innovatief. De jury heeft een onderscheid gemaakt tussen interessante verbeteringen van bestaande technologieën, nieuwe innovaties met een bewezen business case en nieuwe concepten.” Alle inzendingen zijn hier te bekijken.

In de categorie Innovatie zijn genomineerd:

  • Biota Nutri, Biota Nutri Calculator
  • Van Iperen, GreenSwitch Original
  • Visser Horti Systems, ViLab (Containerized Tissue Culture Laboratory)

In de categorie Concept zijn genomineerd:

  • Corvus Drones, Corvus Drones
  • Ridder, Ridder CoRanger
  • Van der Ende Groep, Nitrate recovery

Eerste tuinbouwbeurs na corona

Voor het eerst nadat de coronacrisis de wereld heeft getroffen, vindt er weer een face-2-face tuinbouwbeurs plaats in de RAI Amsterdam. Het is voor het eerst dat bezoekers elkaar weer persoonlijk kunnen ontmoeten op een vakbeurs, die van dinsdag 28 t/m donderdag 30 september 2021 plaats vindt.
Geïnteresseerden die niet naar Amsterdam kunnen reizen, kunnen online deelnemen via het virtuele platform. Op die manier is er een combinatie van een live & online evenement.
Telers en andere geïnteresseerden die een bezoek willen brengen aan de vakbeurs kunnen zich gratis registreren via deze website. Na 21 september zijn de kosten voor het online inschrijven € 19,99 incl. BTW per persoon.