Hoewel Onder Glas (en ook de Engelstalige titel In Greenhouses) primair een papieren uitgave is, zien we langzaam een groeiende vraag naar digitale abonnementen. Met name toeleveranciers en Nederlandse telers in het buitenland hebben die interesse. Deze groep geeft de voorkeur aan een betaald, digitaal abonnement. Met de vernieuwde website is dit vorig jaar gerealiseerd.

“Uitgebreid lezersonderzoek toonde recent aan dat telers nog steeds grotendeels de voorkeur geven aan vakinformatie in print; dus daar gaan we zeker mee door”, legt uitgever Wouter van Esch uit. “Maar een groeiende groep, vooral toeleveranciers en Nederlandse telers in het buitenland, heeft voorkeur voor een betaald, digitaal abonnement. Het gratis toesturen van het maandblad aan telers in Nederland en België blijft de basis. Daarnaast is er nu via een betaald, digitaal abonnement een extra mogelijkheid om alle artikelen uit Onder Glas te lezen.”

Twee delen

De website bestaat qua artikelen uit twee delen. Het eerste deel ‘Actueel’ omvat alle actuele berichten en de artikelen uit Onder Glas die ook in de wekelijkse nieuwsbrief zijn terug te vinden. Dit gedeelte van de website is gratis te lezen. In het tweede deel ‘Magazines’ kunt u met een digitaal abonnement maandelijks de nieuwste Onder Glas editie op de website lezen. Daarnaast heeft u ook toegang tot het complete archief vanaf 2006. Met een handige zoekfunctie zijn alle artikelen terug te vinden.

Digitaal abonnement

Naast een print abonnement kunt u dus ook een digitaal abonnement afsluiten. Als derde mogelijkheid is er de combinatie van een print + digitaal abonnement. Als u op dit moment al een betaald Onder Glas abonnement heeft en dit graag wil omzetten naar een digitaal abonnement, neem dan contact op via abonnement@onderglas.nl.

Wekelijkse nieuwsbrief

Onder de titel Onder Glas Focus wordt iedere donderdag een e-mailnieuwsbrief verstuurd. Van Esch legt uit: “Het is een wekelijks contactmoment met onze lezersgroep en daar hechten we veel waarde aan. Nee, we gaan beslist geen dagelijkse nieuwssite starten; daar zijn anderen meer in gespecialiseerd. In Onder Glas Focus staan elke week unieke berichten, achtergronden, meningen en teeltadviezen. Dit wordt aangevuld met verwijzingen naar artikelen en columns uit de laatst verschenen papieren uitgave van Onder Glas.”