De leverancier van flexibele opslagsystemen en speciale dak- en doekconstructies Albers Alligator uit Wageningen, heeft twee nieuwe eigenaren. Onder begeleiding van overnameadviseur Marktlink hebben Lennard Blijdorp en Michael van der Windt de aandelen van het 123 jaar oude bedrijf overgenomen van voormalig eigenaar Ronald Edel. Het duo heeft de ambitie om de internationale activiteiten uit te breiden en het productaanbod te diversifiëren.

Albers Alligator is een prominente speler in de internationale markt voor flexibele opslagsystemen voor water, mest, biogas en industriële vloeistoffen. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in drijvende en vaste afdekconstructies en speciale doekconstructies. De laatste jaren heeft het bedrijf zich via Multi F-Solar ook gespecialiseerd in drijvende afdekkingen voorzien van zonnepanelen. Het bedrijf is actief in meer dan 40 landen en biedt werk aan zo’n 50 medewerkers.

Ontbreken familieopvolging

De nieuwe eigenaren zijn enthousiast over de overname: “We zien veel mogelijkheden om het bedrijf verder te laten groeien,” verklaart Lennard Blijdorp. Michael van der Windt voegt toe: “Onze achtergrond, opleiding en ervaring sluiten naadloos aan bij dit veelzijdige bedrijf.”
Ronald Edel, de voormalige eigenaar blijft actief betrokken en zal samen met de nieuwe eigenaren plaatsnemen in de directie. Zijn keuze om het bedrijf over te dragen was ingegeven door het ontbreken van familieopvolging en het potentieel dat hij in de jonge ondernemers ziet.

Nieuwe producten ontwikkelen

“Deze transactie is een perfect voorbeeld van hoe geduld, doorzettingsvermogen en een goede klik tussen koper en verkoper tot een succesvolle overname kunnen leiden,” aldus Jeffrey Scholtens, manager bij overnameadviseur Marktlink. “Het traject omvatte vele gesprekken die uiteindelijk resulteerden in de overname van dit familiebedrijf.”
“We zijn van plan de huidige producten verder in het buitenland te introduceren en gebruik te maken van de aanwezige kennis en kunde binnen de organisatie om nieuwe producten te ontwikkelen, of door het doen van enkele gerichte acquisities,” legt Van der Windt uit. Deze transactie markeert een nieuw hoofdstuk. “We zetten dit familiebedrijf met een rijke geschiedenis en uitstekende internationale reputatie graag voort.”