Om de informatie op de klok te verbeteren en het aantal klachten van kopers te verminderen, stelt Royal FloraHolland telers per 1 januari 2017 verplicht om een representatieve productfoto aan te leveren. Producten die niet zijn voorzien van een productfoto, zullen achteraan worden geveild. Tuinbouwleverancier Royal Brinkman introduceert daarom fotostudio’s voor telers.

Momenteel zijn er nog veel telers die hun product zonder productfoto of met een niet-representatieve foto aanleveren. Reden hiervoor is vaak dat zij het maken van productfoto’s te tijdrovend vinden. De maatregel van de veiling zorgt er nu voor dat het belang van een goede productfoto toeneemt en het ontbreken daarvan gevolgen heeft voor de verkoopprijs.

Plug & play

Met de fotostudio kan een teler eenvoudig en snel professionele productfoto’s maken. De foto’s worden automatisch verstuurd naar de computer, waarna de teler ze direct kan koppelen aan het bijbehorende product in zijn EAB-pakket of kan uploaden naar de beeldbank, Plantconnect, FloraMondo of FloraXchange. De fotostudio wordt plug & play op de kwekerij geïnstalleerd en na een korte demonstratie kan elke teler ermee aan de slag, aldus Royal Brinkman.

Bron/foto: Royal Brinkman