Maarten Beekenkamp (48) is al ruim 25 jaar werkzaam in de sector. De laatste 15 jaar heeft hij gewerkt in de bloemen en planten, waarvan zes jaar bij Javado, acht jaar bij Van Dijk Flora en het laatste jaar als site manager bij Syngenta Flowers.

Per 1 oktober start Maarten Beekenkamp als operationeel directeur bij telersvereniging Colours of Nature in De Lier. Beekenkamp gaat met het team aan de slag om de verdere groei en professionalisering van de telersvereniging van minigerbera verder uit te bouwen en samen met haar partners de retailmarkt in heel Europa te beleveren.
“Ik ken Colours of Nature nog vanuit mijn tijd bij Van Dijk Flora en ben onder de indruk van wat er tot nu toe is neergezet”, vertelt hij. “De diverse gesprekken die ik afgelopen tijd heb mogen voeren hebben dit enthousiasme alleen maar vergroot. Er staat een mooi gedreven team met betrokken leden en een schitterend product. Er ligt dan ook een mooie toekomst voor Colours of Nature en ik ben blij dat ik daar onderdeel van mag zijn.”

Over Colours of Nature

Colours of Nature is een Nederlandse coöperatie van minigerberatelers, die sinds 2004 is opgericht met als doel om de afzet van minigerbera’s samen op te pakken en haar klant volledig te ontzorgen. Ondertussen teelt de vereniging op negen kwekerijen en 32 ha onder één naam meer dan 250 miljoen mini gerbera’s per jaar, die via de retail uiteindelijk bij de consument thuis in de vaas terecht komen. De belangrijkste pijlers van de afzetcoöperatie zijn duurzaamheid, de mogelijkheid van levering in grote volumes, bovengemiddelde kwaliteit, maatwerk, meedenken met de klant en de focus op grootschalig inkopende partijen.