Purple Pride gaat vanaf deze week aubergines van belichte teelt aanbieden. Naar verwachting worden dit winterseizoen ruim 100.000 kg aubergines geoogst van hun teeltlocatie in Dinteloord, waarvan 7.000 m2 voor de belichte teelt wordt gebruikt. Tot voor kort waren er in de winter alleen Spaanse aubergines verkrijgbaar.

Na drie jaar testen is volgens Purple Pride de tijd rijp om aubergines van belichte teelt officieel in de markt te zetten. De telersvereniging van aubergines is dus niet over één nacht ijs gegaan. Teler Peter de Jong: “We merkten dat er onder onze klanten steeds meer vraag kwam naar aubergines van Purple Pride buiten het reguliere seizoen. Er is behoefte aan lokaal geteeld product. Het Spaanse alternatief is nu eenmaal niet altijd betrouwbaar met betrekking tot beschikbaarheid en kwaliteit.”

Duurzaam geteeld

Het aubergineseizoen in Nederland loopt normaal gesproken van eind februari tot medio november. Om het gat in de productie op te vangen, wordt Spaans product ingevoerd. De Jong: “We zijn ervan overtuigd dat er naast het volume uit Spanje ruimte is voor een onderscheidend product. Naast kwaliteit is duurzaam geproduceerd voor onze klanten van groot belang. Waterverbruik beperken we bijvoorbeeld tot het minimaal noodzakelijke. Daarnaast maken we gebruik van biologische bestrijders.”

Auberginemerk

Sinds 1996 zetten de telers van Purple Pride zich in om kwalitatief hoogwaardige aubergines van Nederlandse bodem te kweken. Met een oogst van ruim 20 miljoen kg aubergines per jaar, verdeeld over vijf teeltlocaties, is de telersvereniging uitgegroeid tot het grootste auberginemerk van Noordwest-Europa. Purple Pride spant zich ook in om de consumptie van aubergines te verhogen en de vrucht tot een nog meer gewaardeerd ingrediënt in de keuken te maken. De verkoop en marketing van de aubergines verloopt via DOOR Partners BV.

Bron/foto: Purple Pride/DOOR Partners BV.





Gerelateerd