Het Horti Optimal Concept is ontwikkeld om in gesloten indoor farms toe te passen. Het gepatenteerde, watergekoelde klik-in ophangsysteem wordt gebruikt om de armaturen op te hangen en te koelen.

Door de temperatuur van het koelwater te regelen kun je de afgifte van warmte in de ruimte reguleren en overtollige warmte naar buiten afvoeren. Hierdoor onstaat een nagenoeg gelijk klimaat in de hele ruimte voor de planten en kunnen we de lucht dieper koelen (sterker ontvochtigen) waardoor minder energie nodig is voor de luchtbehandeling.
Met de toepassing van het Modbus Protocol in de Horti Armaturen kun je tot 250 lampen aansturen met één regelunit en tegelijkertijd per individuele lamp meer dan 100 signalen versturen en ontvangen. Er is in dit protocol dus een zeer uitgebreide data-uitwisseling per armatuur mogelijk. Hiermee kan een teler in iedere armatuur elke gewenste kleurverhouding en intensiteit van licht realiseren, individueel per armatuur of per groep door lampen te bundelen, met slechts één voeding per lamp. Tegelijkertijd kan het systeem de temperatuur van elke individuele lamp uitlezen.

MEER INFO: LED-E-LUX
STAND: J138