Naast de standaard nieuwjaarswensen, worden deze periode in veel gevallen ook de goede voornemens doorgenomen. Eén van mijn voornemens is om jullie in deze column komend jaar mee te nemen in mijn belevenissen.

Mijn naam is Evert van Helvoort, 30 jaar, en samen met mijn vader en twee broers hebben wij een santinikwekerij in de mooie Bommelerwaard. Ik ben getrouwd met Joanne, samen hebben wij een zoon Ruben en twee dochters, Eloïse en Rosa. Naast mijn werk ben ik lid van de Ledenraad van Royal Floraholland en probeer op deze manier mijn steentje bij te dragen aan deze mooie en belangrijke afzetcoöperatie.

Tijdens de jaarwisseling was ik bij familie op bezoek. Ook daar werden de welgemeende nieuwjaarswensen uitgewisseld, zoals in heel veel huiskamers op dat moment. En ook hier ontbraken de goede voornemens niet. De een had het over die ellendige weegschaal, de ander wil meer tijd in zijn gezin steken.
Mensen zijn van nature geneigd om goede voornemens erg persoonlijk te maken. Denk eens wat verder, denk out of the box. Ga met je collega’s of je team aan de slag om drie zakelijke voornemens te benoemen. En jij? Jij moet ervoor zorgen dat die successen worden behaald. Je moet natuurlijk niet met de eer gaan pronken.

Geweldig die goede voornemens. Zoals elk jaar zie je iedereen weer starten met hardlopen of pogingen doen om te stoppen met roken. We weten allemaal dat zodra de ‘r’ uit de maand is, wij allen onze voornemens zijn vergeten. Wees wijzer en houd vol. Stel je tot doel om ook echt je voornemens en ambities waar te maken. Zakelijk en privé.

Waar liggen jouw kansen? Laten we ze liggen of pakken we ze op? Je kunt veel voornemens en kansen combineren. Denk erover na en je bent gestart.
Wij zijn knallend het nieuwe jaar ingegaan en hebben dit jaar toch echt het doel gesteld om onze voornemens waar te gaan maken. Een doel zonder een plan is slechts een wens.

Evert van Helvoort, chrysantenteler in Brakel