Mardenkro presenteert op grote schaal de nieuwe coating AntiReflect, die zorgt voor minimaal 3% meer licht in de kas. Dit jaar neemt het totale kasoppervlak met AR-coating toe, maar de groei wordt beperkt tot 200 ha om de kwaliteit van applicatie en de productondersteuning te garanderen.

Een deel van het zonlicht reflecteert op het kasdek en gaat verloren voor het gewas. Dit wordt erger als de zon onder een lage hoek invalt. De nieuwe coating voorkomt deze weerkaatsing; hierdoor verbetert de lichttransmissie door het kasdek. Door de nieuwe coating wordt AR-glas bereikbaar voor iedereen.

Wageningen University & Research heeft voor verschillende groente- en siergewassen de potentiële productiewinst berekend. Bij tomaat (standaardteelt) en paprika ligt de meerproductie op circa 3%. Bij komkommer (twee teelten per jaar) is de productiewinst maar liefst 5%. Dat komt doordat de plant de extra assimilaten vooral naar de vruchten stuurt. Bij roos en gerbera berekenen de onderzoekers toenames in productie die boven de 2,5% liggen. Chrysant komt in de berekeningen boven de 3% uit.

MEER INFO: MARDENKRO, STAND 193.

Gerelateerd