Uitbundig, vrolijk en gezellig. Dat is een goede omschrijving van de Pink Kisses potanjer die met recht de titel allemansvriend voor tafel en tuin mag dragen. Bij IJzelenberg Plants worden er jaarlijks zo’n 7 miljoen afgezet, vertelt Antonie de Rijke.

Hij is samen met Anton, Gerrit en Chris Ijzelenberg eigenaar van het bedrijf dat in Maasdijk op vier locaties en 10 ha een twaalftal verschillende pot- en perkplanten teelt.

Vooruitlopen op milieu- en energiegebied

Pink Kisses potanjers vormen de hoofdteelt en worden vanaf week 7 tot week 33 geleverd. De eerste weken komen de planten via partners uit Spanje en Portugal om vroeg op de markt te zijn. Potmaat 10,5 − de meest gangbare maat − wordt exclusief geteeld door de Maasdijkse teler. De winterharde plant is populair, mede dankzij het feit dat ze lang houdbaar is en geschikt voor in- en outdoor.
Het 60-jarige bedrijf is MPS A-gecertificeerd. “Klanten willen minder chemie en meer biologie. Daar werken we graag aan mee. We willen in de sector graag vooruitlopen op milieu- en energiegebied.”

Tekst: Gert Janssen, beeld: Vidiphoto