Biobest en Real IPM Kenya zijn een overeenkomst aangegaan die moet leiden tot de overname van Real IPM Kenya door Biobest. Real IPM is marktleider op het gebied van biologische bestrijding in Oost-Afrika.

Real IPM Kenya heeft zijn hoofdkantoor in Thika net buiten Nairobi (Kenia) en is de belangrijkste leverancier van producten voor biologische bestrijding in Kenia en Oost-Afrika. Het bedrijf ontwikkelt robuuste IPM-programma’s ter vervanging van chemische bestrijdingsmiddelen. Real bedient een ruim scala aan klanten, van exporteurs van bloemen tot kleinschalige graantelers.

Sterke marktpositie

Het bedrijf werd 15 jaar geleden opgestart door Henry Wainwright en Louise Labuschagne, de oprichters, eigenaren en bestuurders van het bedrijf. Met de overeenkomst krijgt Biobest stevig voet aan de grond in een deel van de wereld waar het tot nu toe nog niet actief was. De transactie zal naar verwachting begin 2017 worden afgerond, na goedkeuring van de Keniaanse autoriteiten.
Jean-Marc Vandoorne, CEO van Biobest: ”Ons doel is om wereldwijd te voldoen aan de noden van telers in de voor ons strategische gewassen. Oost- en Zuid-Afrika zijn belangrijke gebieden voor de bloementeelt en de tuinbouw, maar ook voor citrus en andere gewassen die in de openlucht worden geteeld. Met Real IPM Kenya worden we meteen een belangrijke speler in dit deel van de wereld. Wij zijn onder de indruk van de sterke marktpositie die het bedrijf heeft uitgebouwd. Wij hebben er alle vertrouwen in dat wij op basis van ons eigen productassortiment en onze R&D pijplijn, het productgamma van Real IPM verder kunnen versterken.

Goede productieomstandigheden

Samen kunnen wij nog meer complete en effectieve oplossingen bieden aan de Afrikaanse teler. Het productassortiment van Real IPM Kenya en haar partnerorganisatie Real IPM UK is ook in andere markten complementair aan ons eigen aanbod. Verder is het belangrijk om een sterke productie-infrastructuur in Oost-Afrika te hebben. Dankzij de goede productieomstandigheden voor biologische bestrijders kunnen klanten ter plekke rekenen op een hoge kwaliteit aan zeer competitieve prijzen. Dat verklaart waarom het bijzonder moeilijk is om sterk te staan op deze markt, zonder lokale productie.”