PB Techniek heeft via zijn Canadese dochteronderneming PB tec Canada de tuinbouwactiviteiten van het Canadese Armada Electrical Services Inc. overgenomen. Dit gebeurde al in oktober, middels een overname van aandelen Armada.

De overname is volgens PB Techniek nodig om in te spelen op de uitdagingen die de groei van de wereldbevolking op het gebied van voedselvoorziening met zich meebrengt. In een persverklaring zegt directeur Koen Brabander dat juist in de glastuinbouw de efficiency en duurzaamheid steeds belangrijker worden willen we voldoende voedselproductie kunnen garanderen.

“Onze positie versterken”

“Als wij aan die garantie in de voedselzekerheid willen bijdragen, moeten we wereldwijd verdergaande verbeteringen realiseren. De productie zal groeien en daarbij stellen we aan het gebruik van hulpbronnen zoals water en energie steeds hogere technische eisen. Met de overname van Armada Electrical Services Inc. spelen wij in op deze ontwikkeling. Op de korte termijn versterken wij onze positie in Noord-Amerika. Vanuit die basis kunnen we verder werken aan uitbreiding van ons aandeel in deze dynamische markt.”

Verder ontwikkelen van bedrijf

De overname door PB Techniek heeft vanzelfsprekend ook voor Armada Electrical Services Inc. een positief effect. “Dankzij de samenwerking met PB Techniek op tuinbouwgebied zetten wij een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van het bedrijf en onze medewerkers in de Noord-Amerikaanse tuinbouwsector”, zegt Rob Wiese, operationeel directeur van Armada. De algemene, niet-tuinbouw gerelateerde installatiewerkzaamheden worden voorgezet door Armada 1974 Ltd. De naam van Armada Electrical Services Inc. is in middels gewijzigd in PB tec Electrical Installations Ltd. Het bedrijf in Edmonton Alberta Canada is sinds 2016 actief als installateur in de tuinbouw.

Foto: Mario Bentvelsen.

Gerelateerd