Vanaf deze week liggen de eerste Tommies snacktomaatjes met het PlanetProof-keurmerk in de schappen bij Jumbo. Het PlanetProof-keurmerk garandeert dat een product duurzaam is geteeld. De snacktomaatjes van Greenco worden jaarrond in Nederlandse kassen gekweekt. De Tommies dragen zo bij aan Jumbo’s streven om in 2020 uitsluitend PlanetProof-gecertificeerde groente en fruit van Nederlandse bodem te verkopen.

Jumbo wil haar klanten de mogelijkheid bieden om bewust te kiezen voor duurzame groente van Nederlandse bodem. Met het aanbieden van de PlanetProof snacktomaatjes maken Jumbo, Greenco en ketenpartner The Greenery deze bewuste keuze nu mogelijk.

Voorbeeldfunctie

Snacktomaten voeren met een marktaandeel van 31% de top-5 van het segment tomaten aan, zo blijkt uit de IRi Infoscan Supermarkten 2018. Greenco CEO Robert Ketelarij wil dan ook een voorbeeldfunctie uitoefenen binnen de sector: “Met het bemachtigen van het PlanetProof- keurmerk willen wij andere groente- en fruittelers overtuigen zich te certificeren. Samen kunnen wij Jumbo en andere retailers helpen hun duurzaamheidsdoelen te realiseren.”

Duurzaam telen

Steven Martina, CEO van The Greenery, juicht het initiatief van Greenco toe: “Wij stimuleren onze telers om zo duurzaam mogelijk te werken. Zowel op het gebied van energie, water, afval, gewasbescherming als arbeidsomstandigheden.” Unitmanager van Jumbo Supermarkten Ton van den Hoek is ook blij met het keurmerk voor de snacktomaatjes: “Met het gevarieerde Tommies-assortiment genieten onze klanten nu van lekkere en gezonde producten met de garantie dat ze verantwoord geteeld zijn. We zijn daarmee een stap dichter bij het realiseren van ons doel om in 2020 een volledig PlanetProof AGF-schap te hebben.”

PlanetProof-keurmerk

PlanetProof is een keurmerk voor groenten, fruit, bloemen, bloembollen, planten en bomen die duurzamer geteeld zijn. Boeren en tuinders die telen volgens de eisen die PlanetProof stelt, spannen zich actief in om te zorgen voor een schonere lucht, vruchtbare bodem, goede waterkwaliteit en meer natuur op het land- of tuinbouwbedrijf.

Bron en foto: Greenco.

Gerelateerd