De gemeente Westland heeft het programma van het Westland Event 2018 bekendgemaakt. Trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk is de keynote spreker van het evenement, dat op 7 december 2018 plaatsvindt. Eerder meldde de organisatie al dat datagedreven tuinbouw dit jaar het centrale thema van het event is.

Naast Van Hooijdonk geven ook Jack Esselink van IBM, ondernemer Jacob van den Borne, Chief Digital Officer Gerhard van der Bijl van Royal FloraHolland en technisch ondernemer Jim Stolze een presentatie tijdens het Westland Event van dit jaar.

Opening

Royal FloraHolland opent vrijdag 7 december haar deuren om 12.15 uur voor de bezoekers van het Westland Event. Om 13.00 uur gaat het officiële programma van start met de opening door dagvoorzitter Merijn Doggen en een woord van welkom door wethouder Karin Zwinkeld-de Jong. Dagvoorzitter Doggen draagt de microfoon om 13.10 uur over aan keynote spreker Van Hooijdonk.

Belang van data

Keynote spreker Van Hooijdonk schetst tijdens zijn presentatie de huidige situatie van de datagedreven (glas)tuinbouw. Met behulp van voorbeelden toont Van Hooijdonk aan waarom data een thema is dat ook voor de tuinbouw heel belangrijk en actueel is. De spreker gaat ook in op hoe de toekomst van data in de tuinbouw eruit gaat zien.

Van AI tot blockchain

Na de presentatie van Van Hooijdonk is het woord aan Jack Esselink van IBM, die diverse thema’s en termen op het gebied van data behandelt. Tijdens zijn verhaal behandelt Esselink onder andere zaken als Data Science, AI, IOT en blockchain. Hierna vertelt ondernemer Jacob van den Borne meer over zijn ervaringen met precisielandbouw als ondernemer in de aardappelteelt.

Toekomstvisie

Gerhard van der Bijl van Royal FloraHolland spreekt tijdens het Westland Event van dit jaar over de ontwikkeling van platform en de meerwaarde hiervan. Hierna stellen vijf bedrijven zichzelf aan het publiek voor via een korte pitch. Jim Stolze van Tech ondernemer geeft als laatste spreker een reflectie op het totale programma van de dag en zijn visie op de toekomst. Om 17.00 uur komt het dagprogramma ten einde en zijn alle aanwezigen welkom bij de aansluitende netwerkborrel.

Podium

Het Westland Event vindt dit jaar voor de tiende keer plaats en de organisatie verwacht opnieuw dat de belangstelling groot zal zijn. De gemeente Westland wil met het evenement overheden, ondernemers en mensen uit het onderwijs een podium bieden om elkaar te ontmoeten en bij te praten over ontwikkelingen in de glastuinbouw. Aanmelden voor het Westland Event kan vanaf 22 oktober op de webpagina van het Westland Event 2018.

Bron: Gemeente Westland. Foto: Mario Bentvelsen.

Gerelateerd